03.06.2024 09:22

3-ти шеф на соф. просветата за 6 мес. от кмета Терзиев с готовия екип от 1-вия ден

Видян 956 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

С една повече се увеличават атаките към кмета на София Васил Терзиев. Този път той бе разкритикуван заради действията му в областта на образованието от председателя на Съюза на директорите в системата на народната просвета Диян Стаматов, който е и общински съветник от ГЕРБ, пише Сега.


"Столичното образование върви стремглаво към нищото. За 6 месеца от управлението на кмета Терзиев в София от днес има трети началник на общинската дирекция “Образование”. Това е най-правилният път за бързо съсипване на направеното през годините. За създаване на хаос, за нестабилност", написа във фейсбук Стаматов. По думите му каквито и доброжелатели да има едно ново управление, толкова честата смяна на ръководители в ключова дирекция показва липса на професионализъм.

На поста директор на дирекция "Образование" първоначално бе Мария Минчева, която бе на тази позиция и при предишния кмет Йорданка Фандъкова. След това тя бе заменена от временно изпълняващата длъжността Нели Манчева, а от днес на мястото й е назначена Стефана Дечева, която досега е била главен експерт в същата дирекция.

"В кулминацията на сериозни и сложни процеси, като класиране за ясли, детски градини, прием в първи клас да се сменя шефът на образователното ведомството е повече от неправилно. Нещо повече, тези ходове са опасни за най-голямата образователна гилдия в страната. Разбирам поне заместник-кметът по образование в столицата да беше от средите на образованието, такива еквилибристики биха били по-обосновани. А то и това не е така. Кметът на града ни, за когато съм гласувал, допуска изключително сериозна грешка с подобни действия", смята председателят на Съюза на училищните директорите.

По думите му в случая няма нищо политическо, защото става дума за кадрови промени изцяло на Терзиев, които са необясними. "С подобни действия се върви уверено към дъното - няма водещ образователен експерт, няма една ключова общинска образователна политика, която да е предложена или обсъдена. Категорично се забелязва видимо изоставане на столичното образование в сравнение с развитието на образованието в други големи градове в страната ни. Изоставане в образователната инфраструктура, изоставане в общинската подкрепата за градини и училища, а сега и чести, неоправдани ръководни смени, които показват сериозен дефицит на експертно лидерство", казва Стаматов.


 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 30 юни 21:00ч.

Невъзможно бягство 3

Режисьор: Джон Хърцфелд
В ролите: Силвестър Сталоун, Дейв Батиста, 50 Сент, Джин Тян и др.

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

риби

Днес може да се чувствате превъзбудени и да реагирате по-емоционално

Днес може да се чувствате превъзбудени и да реагирате