През март стана ясна историята на възрастна жена, която е подведена да подпише документ, с който апартаментът ѝ става собственост на нейната болногледачка. Тогава Прокуратурата отказа да образува досъдебно производство по подадения сигнал, а след преписката в полицията не последва реакция.

Свързани новини

18.06.2024 09:30

89-годишна живее в мизерия и без храна, след като прехвърли апартамент на гледачката си с измама

Видян 705 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

През март стана ясна историята на възрастна жена, която е подведена да подпише документ, с който апартаментът ѝ става собственост на нейната болногледачка. Тогава Прокуратурата отказа да образува досъдебно производство по подадения сигнал, а след преписката в полицията не последва реакция.  

Три месеца след репортажа на NOVA 89-годишната Елена Василева е в още по-тежко положение. Тя е почти изоставена, бедства, има дни, които преживява почти без храна.

„Беше изключително мръсна. Вътре в апартамента цареше огромен хаос. Получихме още сигнали – от съсед, който твърди, че животът на жената е в опасност. От апартамента постоянно се чуват викове. И всичко е заради този конкретен имот. Елена непрекъснато ми се обажда, за да моли за помощ”, разказа в ефира на „Здравей, България” Вероника Димитрова.

Елена живее в апартамента си в столичния квартал „Гео Милев”. Тя няма деца, нито братя и сестри. До края на 2022 г. е поддържала връзка с неин братовчед от село Лозен, Община Любимец. Мъжът пътувал до София, когато може, за да вижда Елена. Изпращал ѝ лекарства. Ангажирал и жена, която да се грижи за нея. След инцидент в дома ѝ той взима Елена в неговата къща за няколко седмици. Впоследствие обаче мъжът си отива от този свят. Тогава Минка Стефанова - сестра на нейна позната, предлага на Елена да се грижи за нея. Стефанова се прибрала от Англия, където работила като болногледач.

Елена мислела, че подписва споразумение, с което се гарантира, че болногледачката ѝ ще живее без да плаща наем. Реално обаче възрастната жена е поставила подписа си под пълномощно, с което апартаментът по-късно е прехвърлен на Стефанова срещу издръжка и гледане.

„Апартаментът в момента е собственост на болногледачката, която обаче е длъжна да се грижи за нея. Но това реално не се случва. Тя на практика не идва да гледа възрастната жена, която гладува и е изключително мръсна”, разказа журналистът.

„Болногледачката обеща да върне апартамента в първия ни репортаж. Но явно няма интерес. Има начин тази сделка да се развали. Елена се е свързала с адвокат, която трябва да напише искова молба, за да задвижи процедурата, но едно такова дело вероятно ще отнеме години”, допълни журналистът.


 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 30 юни 21:00ч.

Невъзможно бягство 3

Режисьор: Джон Хърцфелд
В ролите: Силвестър Сталоун, Дейв Батиста, 50 Сент, Джин Тян и др.

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

везни

Днес не се колебайте да се изявите

Днес не се колебайте да се изявите в област, в която