02.03.2009 11:01

9 000 подписа във Варненска област в подкрепа на изборите “две в едно”

Видян 988 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Около 100 000 подписа са събрани в страната в подкрепа на кампанията на НДСВ за провеждането на европейските и парламентарни избори в един и същи ден според БГНЕС.


Това съобщи на пресконференция днес във Варна депутатът от жълтата партия Деница Димитрова, предаде кореспондентът на БГНЕС във Варна. По данни на Димитрова във Варненска област са събрани 9 000 подписа. Кампанията на НДСВ приключи вчера, окончателните резултати още се обработват. Независимо какво ще реши работната група за начина на провеждане на изборите, в сряда НДСВ ще внесе предложение за изменение на Конституцията, което да позволи вота да се проведе в един ден, каза Димитрова. Тя уточни, че за вземането на решение е необходимо квалифицирано мнозинство от 180 гласа. От партията припомниха и мотивите си за искането на избори “две в едно”: намалена изборна активност през лятото и 20 милиона лева икономии. По данни на областния координатор на жълтите Венелин Дяков, изборите са слети и в други страни като Люксембург, Германия, Белгия и Италия. Той посъветва партиите да обучат електората си, с мотива, че не иска бъдещето на децата ни да зависи от хора, които не могат да попълнят правилно една бюлетина. Заместник- областният управител Стелиян Грозев пък допълни, че обикновено преди изборите администрацията спира да работи качествено, заради несигурност и евентуални съкращения. Удължаването на изборния процес още от април ще блокира работата на чиновниците. Въпреки мотивите си, от НДСВ са категорични, че не биха напуснали тройната коалиция, което със сигурност би довело до избори в един ден. Мотивът им, че водели последователна политика. Готвим се за самостоятелно явяване на изборите, каза още Деница Димитрова. По нейни данни, листата с кандидатите за евродепутати ще бъде готова в средата на март. Досега в цялата страна има 35 номинации.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 23 юни 21:00ч.

Малки невинни лъжи

Режисьор: Гийом Кане
В ролите: Франсоа Клюзе Макс Марион Котияр Мари Жил Льолуш Ерик

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

лъв