26.10.2024 07:00

Животът е прекрасен в Манли – раят на Сидни

Видян 7291 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 4.5000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Колкото Сидни е прекрасен град, толкова Манли е неговият плажен рай. Това е мястото за отдих на местните хора, когато ги стегне шапката, а щастието им е, че могат да си го позволят всеки ден. ВИЖ СНИМКИ ТУК!


След само 15 минути с моторно корабче тип „комета” от пристанището, намиращо се до световноизвестната опера в сърцето на австралийския мегаполис, човек попада в абсолютно различен свят на тишина, спокойствие и природно съвършенство.

Редом с пристана на курорта, който е част от града, или най-доре казано: е градче в града, е туристическият център. Пресичате и тръгвате по пешеходната алея надолу към плажа. Пътят ви дотам – нещо като 5-6 минути, покрай магазини, сладоледчийници и магазини завършва с красива променада покрай популярната по цялата планета пясъчна ивица.

Сградите са ниски, на „ръст” не изпреварват палмите и другата растителност, така че всичко е ориентирано според пейзажа и е  перфектна хармония. Едни карат сърф, други се къпят, а по крайбрежната алея отивате до зоната по средата. Там се намира един малък басейн с океанска вода – светла и изумрудена на цвят, на скалите до ... океана, който със сигурност ще сте си заплюли по време на полета до Сидни, който от София е най-удобен през Доха с Катарските авиолинии. Басейнът - мечта, в който всеки може да се топне, е част от излъчваните на излитане на всеки повод на авиокомпанията е част от оригиналното представяне на мерките за сигурност на борда, събрани в шеговито оригинално филмче.

В реалността до него се намират и две култови заведения в стари ниски бели къщи, като едното - BOWER e може би най-класическият австралийски бар изобщо.

Продължавайки още надолу по алеята, след като сте се отбили за обяд там и сте хапнали от прочутите му лесни ястия и сте опитали местна наливна бира – има безбройни вариации, се озовавате накрая на пътеката. Пак при заведение с маси на открито до самия по-малък плаж на Манли.

Златист пясък или скали в края, в компанията на причудливите местни птици и на други интересни и миролюбиви представители на фауната, почивката на ивицата с обла форма е забавна, а потапянето в кроткото като езеро и преливащо по багри море е истинско удоволствие.

Можете, разбира се, да се качите и на хълма над плажа, да огледате оттам околността. Предвиден е както паркинг за дошлите не романтично – по море, а с колите си, така и идилични и „облечени” в зеленина панорамни тераси с пейки, на които можете да прекарате часове и часове в съзерцание на природното великолепие.

Наистина е поразително, че това е част от 5,5-милионен световен метрополис! Невероятно, но факт!    

 
Борис Ангелов
Сидни - София


 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.media си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бтв Синема 03 ноември 21:00ч.

Черно злато 2011 г. ‧ Военен/Приключенски филм ‧ 2 ч 10 мин

Режисьор: Жан-Жак Ано
В ролите: Антонио Бандерас Емир Несиб Марк Стронг Sultan Amar Таар Раим Prince Auda

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

водолей

Днес най-добре бихте се почувствали

Днес най-добре бихте се почувствали, ако положите