Свързани новини

28.04.2014 17:10

90 км нови пътища готови до края на 2014 г.

Видян 1456 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

До края на годината ще продължат и ще стартират ремонтите и рехабилитацията на около 1500 км пътища. До края на 2014 г. ще бъдат завършени общо 90 км нови пътища, което включва двата Лота на АМ „Марица" и Лот 4 на АМ „Струма" и обхода на Враца.


Това заяви пред медиите строителният министър Даниела Терзиева, която стартира рехабилитацията на 7 км от обходния път на гр. Елхово. Проектът е включен като подобект в Лот 6 на „Транзитни пътища V", по който се рехабилитира пътя Елхово - Бургас.


По думите й, въпросният обект е поредната стъпка към изпълнението на практика на новата политика в сектор пътища, а именно подобряване на състоянието на малките пътища. От Публичната инвестиционна програма на правителството са отделени 50 млн. лв. за ремонти на второкласната и третокласна пътна мрежа.


„Нашата политика е свързана не само с продължаване строителството на магистралите, но и с рехабилитацията на по-малките пътища", подчерта още министърът и допълни, че в редица региони на страната, които са били забравени в последните 4 години, има огромна нужда от спешни мерки за ремонти.


Терзиева упрекна предишното правителство за това, че смяташе, че завършването на автомагистрала „Тракия" е напълно достатъчно за региона, без да се отчете, че в цялата област имаме много работа по второкласната и третокласна пътна мрежа, която не бе приоритет на бившите управляващи.


В резултат на това имаме съсипани пътища, по които населението се предвижва изключително трудно", обясни Десислава Терзиева.


Тя бе категорична, че строителството на големите инфраструктурни обекти продължава, но паралелно с това се обръща внимание и на малките пътища.



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

рак