Свързани новини

28.11.2019 09:40

Административният съд отхвърли искането за касиране на вота за общински съветници в София

Видян 1474 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна



Административният съд София – град не уважи и отхвърли иска на Партия на зелените, коалиция Ние, гражданите, коалиция Движение ЗАЕДНО за промяна и местна коалиция Движение България за гражданите (ДБГ, ЗНС, НДСВ) за касиране на вота за общински съветници. Техните еднотипни жалби бяха обединени в едно производство. Макар сред лидерите – примерно на ДБГ, да има хора, които се водят юристи, те не са си направили да прочетат нито изборния кодекс, нито специалното решение на Конституционния съд по въпроса с касирането. Няма предоставено нито едно решение на секционна избирателна комисия с възражение, нито една жалба за повторно преброяване, което се извършва по закон в секционната комисия в деня на избора. Освен, че резултатите на партиите са под 1% и нямат никакво отношение дори към минималната граница за вкарване на 1 общински съветник, която е 1,63% в София.
Също като в иска на Мая Манолова, са цитирани всякакви пожелателни и наблюдателни заключения за манипулации, които има и в медиите, но никакви конкретни и годни за съд доказателства.
„В жалбата на ДБГ се твърди също така, че много от приетите за недействителни бюлетини всъщност са действителни, а и в 67 протокола на секционните избирателни комисии има множество поправки, неподписани от всички членове на СИК“, пише близкият до Мая Манолова Оффнюз. Въпросът е, че освен твърдения, липсват доказателства. Протоколите, ако е имало друга воля, трябва изрично да съдържат несъгласие на съответния член на комисия.
С решението си днес обаче Административният съд София – град потвърди решението на ОИК за определяне на резултатите от гласуването за общински съветници в Столична община.Председателят на ДБГ Димитър Делчев съобщи пред OFFNews, че ще обжалва решението пред Върховния съд.










 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

рак