Свързани новини

02.12.2013 14:50

Ако Англия напусне ЕС, вината ще е на българските емигранти

Видян 1917 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

След като премиерът Дейвид Камерън си навлече гнева на редица еврокомисари с исканите мерки срещу пришълците от Румъния и България, все повече англичани одобряват излизането от блока, съобщи айнюз.бг.


Едва 26% от избирателите определят членството на страната като нещо добро, сочи проучване. 50% от поданиците на кралицата заявяват, че вероятно ще гласуват "за" напускането на европейския блок. 36 на сто от коренното население пък не би отишло да гласува за бъдещето на Обединеното кралство в общността, информира Daily Express.  


В подкрепа на оставането на Англия в рамките на съюза се обявява сериозна част от бизнеса, но подобно на гражданите на държавата и фирмите смятали, че емиграцията е една от негативните страни на членството в ЕС.


Според анализа на проучването правото на свободно движение на гражданите поражда сериозно антиевропейски настроения на Острова. Експертите посочват, че от последните данни става ясно, че британците масово ще гласуват за излизане от ЕС по време на обещания от Камерън референдум през 2017 г.


Англия, която упорито се опитва да ограничи наплива на емигранти, се  оказва най-големият евроскептик в сравнение с другите страни членки, които също имат страхове от вълната от източноевропейци. Британците били по-негативно настроени от германците, както и от французите.


64% от поданиците на кралицата заявяват, че ЕС оказва отрицателен ефект върху страната именно заради емиграцията. 36% от фирмите считат, че икономиката ще се подобри, ако Великобритания "се сбогува" с европейския блок.


Същевременно временно изпълняващата длъжността посланик на Великобритания у нас Катрин Барбър увери пред Нова телевизия, че българите няма да бъдат обект на по-специални мерки на Острова. Тя коментира, че анонсираното от министър-председателя ограничение на достъпа до социалната система ще важи за всички европейски граждани, а не само за нашенците.


Дипломатът  беше категоричен, че всички ограничения на пазара на труда в Обединеното кралство ще паднат от 1 януари 2014 г. Барбър призна, че повечето наши сънародници заминават за Англия с желанието да си намерят работа.


"Няма да има преходните ограничения за достъп до трудовия пазар. За това няма съмнение", коментира тя. 



Етикети
,
Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Високата скорост е най-краткият път към катастрофата

Високата скорост е най-краткият път към катастрофата: Президентът

  Високата скорост е най-краткият път към ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 30 юни 21:00ч.

Невъзможно бягство 3

Режисьор: Джон Хърцфелд
В ролите: Силвестър Сталоун, Дейв Батиста, 50 Сент, Джин Тян и др.

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

рак