01.07.2024 11:12

Ако правителството мине с някой трик, то ще има кратък живот, просто ние ще излезем от него: Борисов

Видян 451 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ако правителството мине с някой трик, някои не дойдат, дали някои ни подкрепят не като партия, не като мнозинство, което да изпълнява нашата програма, то тогава правителството ще има много кратък живот - не че някой ще го събори, просто ние ще излезем от него, каза пред журналисти лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, след като кандидатът за министър-председател на ГЕРБ-СДС Росен Желязков получи и веднага върна на президента изпълнен първия проучвателен мандат.

 "Съобразили сме се с това какво искат българските граждани. Всички говорят, че е лошо да се отива на избори. Затова давам сценарий занапред. Това е правителство на ГЕРБ с няколко министри, които при служебното правителство се справят добре. Това е правителство, което може да сподели отговорност и това е изцяло правителство, в което ГЕРБ-СДС носи отговорност. Ако правителството мине с някой трик - дали някои не дойдат, дали някои ни подкрепят, не като партии, не като мнозинство, което да изпълнява нашата програма, ясно заявено мнозинство, то тогава правителството ще има много кратък живот, не че някой ще го събори, просто ние ще излезем от него.


В този кратък живот единствената първа и най-важна цел е да приемем бюджета, трябва да се актуализира и трябва да се приеме. Другото е плана за възстановяване, еврофондовете. Вие знаете, че като се махнат преките плащания, ние ставаме държава донор на ЕС, вследствие на последните 2-3 години управление. Еврозоната е политически въпрос и ако има правителство, мисля, че може да го придвижиме, така както ви вкарахме в Европейския банков съюз,както ви вкарахме в чакалнята на еврозоната, след това спокойно може да отидеме на избори", каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

"Обръщам се към колегите от ПП-ДБ, както и към всички останали, които казват, че трябва да си пазят избирателите. Нека да помислят дали по тези няколко точки, ако искат да говорят и за програма - насреща сме. Министри се сменят лесно, когато имаш мнозинство в парламента. Ние днес постъпваме отговорно и сме отворени за диалог", подчерта Борисов.

Попитан защо в проектокабинета на ГЕРБ присъства и името на Калин Стоянов, който стана ябълката на раздора по време на ротацията, Борисов отговори: "Ябълката на раздора беше на друго място, че Ники трябва да пътува."

ГЕРБ-СДС номинира за премиер Росен Желязков. Той върна веднага папката с изпълнен мандат на президента Румен Радев.

Източник: БНТ


 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 07 юли 21:00ч.

Милост

Режисьор: Дестин Креттон
В ролите: Майкъл Б. Джордан Браян Стивънсън Джейми Фокс Уолтър Макмилиън Уолтър Макмилиан

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

телец

Днес е идеалният момент да погасите някои от паричните си задължения

Днес е идеалният момент да погасите някои от паричните