Американският магнат на недвижими имоти Франк Маккорт

Свързани новини

16.05.2024 17:52

Американски магнат отправи оферта за закупуване на TikTok

Видян 925 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Американският магнат на недвижими имоти Франк Маккорт разкри, че планира да изгради консорциум, който да купи американския бизнес на приложението за социални медии TikTok от китайския му собственик.

Офертата идва, след като президентът на САЩ Джо Байдън подписа закон през април, целящ да принуди собственика на платформата ByteDance да продаде приложението или да се изправи пред пълна забрана в страната.

Законът дава на ByteDance 270 дни, за да се освободи от бизнеса си в САЩ. Ако не успее да се съобрази, TikTok ще бъде забранен от магазините за приложения, обслужващи американски клиенти. ByteDance, която оспорва американското законодателство в съда, заяви, че няма намерение да продава актива.

През последните няколко години редица американски законодатели предявиха претенции по отношение на предполагаеми нарушения на сигурността и нарушения от страна на TikTok, която твърдо отрече твърденията.

Маккорт, изпълнителният председател на семейния гигант в недвижимите имоти McCourt Global и бившият собственик на бейзболния отбор Los Angeles Dodgers, заяви, че планира да купи и възстанови TikTok като "нова и по-добра версия на интернет".

"Виждаме това потенциално придобиване като невероятна възможност да катализираме алтернатива на сегашния технологичен модел, който колонизира интернет", каза Маккорт в изявление.

Според бизнесмена TikTok представя "най-доброто и най-лошото от интернет", като свързва милиони хора и им позволява да бъдат креативни.

"От друга страна, те не могат наистина да споделят стойността, която се създава, а данните им се остъргват, крадат и изпращат в Китай", каза той пред Semafor.

Маккорт заяви, че работи с инвестиционната банка Guggenheim Securities, юридическата фирма Kirkland & Ellis и редица учени и технолози в опит да подготви това, което той определи като "офертата на народа" за закупуване на TikTok. Той твърди, че целта ще бъде да се мигрира приложението за споделяне на видеоклипове към цифров протокол с отворен код.


 


 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 30 юни 21:00ч.

Невъзможно бягство 3

Режисьор: Джон Хърцфелд
В ролите: Силвестър Сталоун, Дейв Батиста, 50 Сент, Джин Тян и др.

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

козирог