15.09.2024 17:00

Американци твърдят, че имигранти от Хаити ядат котките им

Видян 13231 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Странният слух, че мигранти от Хаити убиват и изяждат домашни котки в Охайо, насочва вниманието към имиграционната политика на президента Джо Байдън и въвлича кандидата за вицепрезидент Джей Ди Ванс в полемика.

Точният произход на слуха не е ясен, но видеозаписи от заседания на местния съвет, публикувани в X, показват как жителите на Спрингфийлд, Охайо, се оплакват от замърсяване, насилие и търговия с наркотици сред около 20 000 хаитянски мигранти в града. Сред тези разкази има множество истории за отвличане и убиване на домашни любимци и диви животни като патици и гъски.

В публикация в X сенаторът от Охайо и кандидат за вицепрезидент Джей Ди Ванс твърди, че в офиса му са постъпили съобщения, че „домашни любимци на хора са били отвличани и изяждани от хора, които не би трябвало да са в тази страна“.


През последните три години в Спрингфийлд - град с население от малко под 60 000 души - са настанени около 20 000 хаитяни. Според уебсайта на града тези мигранти „са тук легално, по програмата за имиграционно предсрочно освобождаване“ и имат право да кандидатстват за временен защитен статут - обозначение, което им позволява да живеят и работят в САЩ до 18 месеца, без да бъдат депортирани.


През юни Белият дом обяви, че над 309 000 хаитянски мигранти, живеещи в САЩ, ще получат статут на временно защитени лица, като допълнение към около 200 000 души, които са получили този статут през предходните години. Вицепрезидентът Камала Харис, която беше избрана от Байдън за ръководител на граничната му политика, заяви през 2021 г., че тези мигранти „се нуждаят от подкрепа [и] от защита“.

Във вторник, говорейки пред репортери, говорителят на Съвета за национална сигурност на Белия дом Джон Кърби отхвърли твърдението на Ванс като „теория на конспирацията... основана на елемент на расизъм“. Полицейското управление в Спрингфийлд заяви в изявление, че не е получило „конкретни твърдения за наранени или малтретирани домашни любимци от лица от имигрантската общност“, нито съобщения за „членове на имигрантската общност, които преобръщат превозни средства или нарушават движението“, или за „клякане, изхвърляне на отпадъци или отправяне на заплахи пред домовете на жителите“.



Мария Пенчева


 


 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 15 септември 21:00ч.

Най-добрата оферта 2013 г. ‧ Трилър/Романтика ‧ 2 ч 11 мин

Режисьор: Джузепе Торнаторе
В ролите: Джефри Ръш Върджил Олдман Силвия Хукс Клеър Доналд Съдърланд Billy Whistler

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

риби