Проекторешението за промяна в ръководството на правната комисия е внесено от Десислава Атанасова - председател на ПГ на ГЕРБ-СДС.

Свързани новини

07.09.2023 10:27

Анна Александрова смени Стою Стоев в Правната комисия

Видян 1041 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Депутатите направиха ротация в ръководството на Комисията по правни въпроси на Народното събрание, предаде БНР.

Заместник-председателят на правната комисия Анна Александрова (ГЕРБ-СДС) беше избрана за неин председател, а сегашният председател Стою Стоев ("Продължаваме промяната" - "Демократична България") беше освободен от поста и избран за заместник-председател на комисията.

Проекторешението за промяна в ръководството на правната комисия е внесено от Десислава Атанасова - председател на ПГ на ГЕРБ-СДС.

Преди това на председателски съвет в Народното събрание бе решено в програмата на парламента да бъдат внесени три нови точки за Плана за възстановяване, Шенген и Еврозоната, съобщи Стоев, който очаква в началото на октомври да бъде заявено второто плащане по Плана за възстановяване.

"Точките, които утре ще бъдат разгледани, са втората част на закона за мерките срещу изпиране на пари - важен закон по Шенген, както и по "Манивал", два законопроекта на закона за обществените поръчки - много важен законопроект, който отново е в Плана за възстановяване и устойчивост.


Третият закон е валутният закон. Изключително съм обнадежден след днешната среща на Председателски съвет, защото всички осъзнаваме, че това е изключително нужно за България. Вярвам, че ще успеем да го направим още през септември, за да приключим със законодателната програма, така, че Министерство на финансите да може да обработи всички документи и в началото на октомври да се заяви второто плащане", посочи той.


 


 


 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Youri Slavkov 11.09.2023 18:17

    Под надзора на европейските ни партньори. Нещата не изглеждат добре. “Ротацията” беше отдавна уговорена. Стою Стоев се оттегля съгласно сценария и в подходящия момент се появява Анна Александрова. Всички българи видяха какво е нейното отношение към правосъдието от безмилостния й саботаж на Законопроекта за лицата, подаващи сигнали или публично оповестяващи информация за нарушения (преди малко повече от ½ година). Истински валяк на справедливостта. Пианист с дебели пръсти. Още по-фрапантен е случаят наскоро със Закона за достъп до обществена информация. Тя и нейни колеги внесоха предложения за промени, които на практика правят невъзможен достъпа до информация и публично следене на изразходването на държавни средства. Анна Александрова предвиждаше първичната счетоводна документация да не се смята за обществена информация. Откровено прикриване. Това означава никой да не знае КАК Е КРАДЕНО в миналото, а и понастоящем. Потъват всички документи за плащания на публични средства, включително и от европейските фондове. Идеята е Александрова да скрие първоизточника и първоначалния получател на отмъкнатите и препрани европейски средства. В какви размери са те и какво се е случило с тях. Но ще й бъде трудно да хитрува след многобройните доклади и дългогодишни критики от страна на ЕС и ЕК и очакванията за една наистина справедлива и стройна правна система.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 09 юни 21:00ч.

Ятаган

Режисьор: Andrey Andonov
В ролите: Любомира Башева Mila Николай Илиев Omar Мариан Вълев Inspector Rangel Kostov Ирена Милянкова Barumova

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

овен

Не поемайте ненужни рискове

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят ще ви предложи добри възможности да подобрите