Георги Георгиев

Свързани новини

06.06.2024 09:22

Арестът на Георги Георгиев е незаконен, но решението на съда не го освобождава

Видян 362 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Административният съд в Стара Загора отмени като незаконосъобразна заповедта за задържане на Георги Георгиев, обвинен за нападението над Дебора Михайлова, съобщи адвокатът му Валентин Димитров. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване или протестиране, предаде БНТ.

Делото, по което е решението, е образувано по жалба на задържания, в която той е поискал да бъде отменен арестът като неправилен, незаконосъобразен и постановен при допуснати съществени процесуални нарушения.

Заповедта за задържане, била издадена в нарушение на чл.74, ал.2 от Ззакона за МВР, тъй като в преписката не се сочели никакви фактически обстоятелства, които да сочели доказателства за извършено престъпление, е преценил съдът.

Не съществувало и последващо допълнително излагане на мотиви относно задържането, а Административният съд приема, че е било ограничило и правото му на защита. В заповедта за арест не се съдържали надлежно формулирани фактическите основания за задържането, а такива изобщо липсвали в административната преписка.

По тези съображения съдът е приел, че били допуснати и съществени процесуални нарушения, които в съществена степен ограничили възможността на задържания да разбере кои били причините за ареста и да се защити.

По делото не били представени и доказателства за причините за задържането, което правело ограничаването на свободата на придвижване незаконосъобразно.

Решението на Административния съд не освобождава от ареста Георги Георгиев, тъй като в момента той е задържан със съдебно решение с мярка за неотклонение "задържане под стража", уточни адвокат Димитров. То обаче му дава право да съди държавата за неправомерни действия спрямо него, поясни защитникът.
 


Снимка: БТА



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 23 юни 21:00ч.

Малки невинни лъжи

Режисьор: Гийом Кане
В ролите: Франсоа Клюзе Макс Марион Котияр Мари Жил Льолуш Ерик

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

водолей