19.08.2024 15:20

Байдън е извършил престъпления, подлежащи на импийчмънт: Републикански конгресмени

Видян 1115 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Републиканците в Камарата на представителите на САЩ представиха в понеделник доклад, в който се твърди, че президентът демократ Джо Байдън е извършил престъпления, подлежащи на импийчмънт, но не е ясно дали ще настояват за гласуване след самото разследване, което Белият дом отдавна отхвърля като политически мотивирано, предаде Ропйтерс.

В доклад от 291 страници на три комисии на Камарата се твърди, че Байдън е спечелил от схема за търговия с влияние, за да обогати себе си и членовете на своето семейство чрез чуждестранни бизнес сделки, започвайки през 2014 г., когато Байдън беше вицепрезидент.

"Комисиите представят тази информация на Камарата на представителите за оценка и разглеждане на подходящи следващи стъпки", се посочва в доклада.

Не е ясно дали републиканският председател на камарата на представителите Майк Джонсън ще насрочи гласуване на импийчмънт на Байдън в седмиците преди изборите на 5 ноември, в които републиканецът Доналд Тръмп е в ожесточена битка с вицепрезидента Камала Харис.

Дори ако контролираната от републиканците Камара на представителите приеме подобна мярка, няма вероятност да отстрани Байдън от поста, като се има предвид, че той ще трябва да бъде подложен на импийчмънт и от Сената на САЩ, който обаче е контролиран с 51 срещу 49 гласа от неговата Демократическа партия. Байдън, който оттегли кандидатурата си за преизбиране миналия месец, трябва да напусне поста, когато наследникът му положи клетва на 20 януари 2025 г., напомня Ройтерс.

Говорителят на Камарата Майк Джонсън похвали работата на комисиите и каза, че републиканците в Камарата на представителите "насърчават всички американци да прочетат този доклад".

Разследващите от Камарата посочва в доклада, че Байдън е използвал влиянието си, за да облагодетелства бизнес отношенията на сина си Хънтър Байдън с партньори от Украйна, Китай, Русия и други страни.

Мебдуврменно Хънтър Байдън вече беше осъден по обвинения, че е излъгал за незаконната си употреба на наркотици, за да си купи оръжие, и очаква съдебен процес по обвинения в укриване на данъци, включително твърдение, че е приемал плащания от румънски бизнесмен, който се е опитвал да повлияе на правителствените агенции на САЩ във връзка с криминално разследване в Румъния.

Разследването за импийчмънт, което законодателите в долната камара на Конгреса на САЩ официално разрешиха миналия декември, беше критикувано от членове и на двете водещи партии, че не успяло да предостави твърди доказателства за неправомерни действия от страна на Байдън.






Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

Кино Нова 25 август 21:00ч.

В тайна служба на Нейно величество

Режисьор: Питър Хънт
В ролите: Джордж Лейзънби, Даяна Риг, Тели Савалас

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

дева

Ново място

Този понеделник ще откриете ново място, което ще