13.09.2024 15:03

България няма да предоговаря условията по споразумението с РСМ: Главчев

Видян 157 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

България няма да предоговаря условията по споразумението с Република Северна Македония, заяви по време на днешния блицконтрол служебният премиер Димитър Главчев.

"Няма за какво да преговаряме. Имаме позиция на България. Те казват, че няма да преговарят със служебно правителство, но аз бих казал, че то няма от наша страна желание за преговори, тъй като няма за какво да преговаряме. Има общоевропейска позиция. Да преговарят с Европейския съюз. На последния Европейски съвет заявих, че Република Северна Македония не се съобразява с поети ангажименти, в резултат на което и премиерът на Гърция каза същото, че Република Северна Македония не спазва Преспанския договор, така, че заявили сме позицията си на възможно най-високото ниво - Европейски съвет", коментира той.

Изявлението му беше направено в отговор на настояването на "Има такъв народ" за незабавна и категорична реакция на новите претенции на Скопие срещу поетите вече ангажименти по така нареченото "Френско предложение".

Председателят на парламентарната група Тошко Йорданов напомни изказване на премиера Християн Мицкоски от април тази година, в което нарича България "фашистки окупатор":

"На 19 септември, тоест след няколко дена, в Брюксел, за да мрънка, ще отиде министър-председателя на така наречената държава Северна Македония Християн Мицковски да иска да разговаря с България за конституционни промени със забавено действие", коментира Йорданов.

Правителството ще действа категорично и светкавично, за да предотврати опорочаване на вота, увери Главчев. От страна на Министерски съвет вече са направени предложения към ЦИК, за да се изключат възможни манипулации с машините за гласуване.

Опитите за нелегално преминаване на границата са намалели наполовина и България се справя добре - отчете Главчев.


 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 15 септември 21:00ч.

Най-добрата оферта 2013 г. ‧ Трилър/Романтика ‧ 2 ч 11 мин

Режисьор: Джузепе Торнаторе
В ролите: Джефри Ръш Върджил Олдман Силвия Хукс Клеър Доналд Съдърланд Billy Whistler

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

към хороскоп хороскоп

овен

Почти през целия ден ще сте доста тягостна компания

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Почти през целия ден ще сте доста тягостна компания, не