Свързани новини

25.11.2016 15:55

"Бежанец" от Харманли е член на радикална клетка

Видян 2159 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Държавната агенция "Национална сигурност" проверява дали мигранти от Центъра в Харманли са свързани с радикална групировка. Това съобщи министърът на вътрешните работи в оставка Румяна Бъчварова, предаде БНР.


ДАНС работи по тази линия. В момента не мога да съобщя бройка, защото се установява, но към момента има незначителен брой, може би един човек е установен. В момента работят колегите.


Още 30 жандармеристи заминават за Харманли. Това съобщи Румяна Бъчварова. Тя информира Народното събрание за ситуацията в бежанския център, където вчера имаше безредици.


Според Бъчварова ситуацията е овладяна:


Бяха определени начините, по които да бъдат разпределени лицата, които са провокирали напрежението -  в други центрове, от затворен тип. Специални мерки бяха обсъдени и се предприемат за възстановяване на оградата на Центъра в Харманли.


В кулоарите на парламента Бъчварова посочи, че не е възможно да бъде осигурен коридор на мигрантите от центъра в Харманли към Сърбия, както те са поискали:


Политически е невъзможно това да се случи. Има ред и тези граждани на Афганистан, които са дошли незаконно на наша територия, трябва да знаят, че сме готови да съдействаме в хуманитарен план за тях, да осигурим справедливи процедури, но те са длъжни да се съобразяват с българското законодателство и да го спазват.


Прокуратурата ще обяви до края на деня колко от 400-те задържани мигранти от Харманли ще бъдат обвинени в хулиганство или в посегателство над полицаи.


Мъжете се намират в арестите на районните полицейски управления на територията на цялата област Хасково, обясни говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова


Един от задържаните е конвоиран към София, за бъде обвинен за запаленото от него българско знаме. Той е афганистанец и ще остане в ареста поне за 72 часа.


Имайте абсолютната убеденост, че прокуратурата има ресурса и капацитета да повдигне обвинение и на 400-те. Ще бъдат  изпратени допълнителни екипи от прокурори, ако прокурорите от Харманли имат нужда от помощ за повдигане на обвинения, ще бъдат командировани прокурори на място и ще се свърши работата.


Прокуратурата има готовност да провери и евентуални сигнали за полицейски насилие, добави говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

рак