Boeing не може да намери нов главен изпълнителен директор

Свързани новини

19.06.2024 17:37

Boeing не може да намери нов главен изпълнителен директор: WSJ

Видян 399 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Няколко високопоставени кандидати са отказали предложенията си да управляват Boeing, съобщи The Wall Street Journal, тъй като производителят на самолети е подложен на проверка заради многобройните злополуки.

През март авиокосмическият гигант обяви, че сегашният главен изпълнителен директор Дейвид Калхун ще се оттегли до края на годината като част от промени в управлението, целящи да възстановят репутацията на Boeing.

Самолетите на компанията претърпяха множество инциденти през тази година, като се започне с откъсването на панел на вратата във въздуха на самолет 737 MAX 9, експлоатиран от Аляска Еърлайнс през януари, което остави дупка в страната на самолета.


Федералната авиационна администрация (FAA) е започнала няколко разследвания на Boeing. Информатори твърдят, че 737 Max, 787 Dreamliner и 777 са имали сериозни производствени проблеми. В рамките на едно от разследванията във вторник главният изпълнителен директор Калхун беше разпитан от американски сенатори за нееднозначните резултати на компанията в областта на безопасността.

Главният изпълнителен директор на GE Aerospace Лари Кълп, смятан за най-добрия кандидат за висшия пост, е отхвърлил молбата на Boeing да обмисли възможността да поеме поста, съобщи The Wall Street Journal (WSJ), позовавайки се на хора, запознати с въпроса. Според изданието Калп е известен като гуру на икономичното производство - управленска философия, насочена към намаляване на отпадъците при непрекъснато подобряване на качеството. Кълп е заявил, че възнамерява да остане на работа в GE Aerospace.

Другите потенциални кандидати - главният изпълнителен директор на подразделението за търговски самолети на Boeing Стефани Поуп и главният изпълнителен директор на Spirit AeroSystems Пат Шанахан - са изправени пред различни усложнения по пътя си към най-високия пост, пише WSJ. Дейвид Гитлин, главен изпълнителен директор на фирмата за домакински уреди Carrier и член на борда на Boeing, поиска да бъде изваден от списъка на потенциалните претенденти през април.


 Ръководителите на Boeing заявиха, че се надяват да сключат сделка до края на юни, отбелязва WSJ.

През май Министерството на правосъдието на САЩ заяви, че обмисля да повдигне обвинение срещу Boeing във връзка с две катастрофи през 2018 и 2019 г., при които загинаха близо 350 души. Беше установено, че инцидентите са причинени от грешна система за контрол на височината на полета, за която компанията не е информирала пилотите.


 


 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 30 юни 21:00ч.

Невъзможно бягство 3

Режисьор: Джон Хърцфелд
В ролите: Силвестър Сталоун, Дейв Батиста, 50 Сент, Джин Тян и др.

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

везни