Борисов, Вебер и Фон дер Лайен със 7000 в Античния театър в Пловдив: Фото на деня

Свързани новини

03.06.2024 09:23

Борисов, Вебер и Фон дер Лайен със 7000 в Античния театър в Пловдив: Фото на деня

Видян 964 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Борисов, Вебер и Фон дер Лайен със 7000 в Античния театър в Пловдив: Фото на деня


ВИЖ СНИМКИ ТУК!


Античният театър в Пловдив бе препълнен за срещата на Урсула фон дер Лайен с граждани, организиран от ГЕРБ – СДС. Над 7000 души, привърженици на формацията, дойдоха на партийното предизборно събитие. На срещата пристига и председателят на ЕНП Манфред Вебер. Лайен бе посрещната с аплодисменти и плакати на Европейската народна партия с надпис "Не само съюз. Нашият дом" и "Ursula 2024".


Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов подчерта, че Урсула фон дер Лайен и Манфред Вебер са за първи път заедно в България. "Това показва колко е важна страната ни в Централна и Източна Европа. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в античният театър в Пловдив, където бяха представени кандидатите на ГЕРБ за евродепутати. На събитието присъстваха водещият кандидат на Европейската народна партия (ЕНП) за европейските избори Урсула фон дер Лайен и досегашен председател на ЕК, както и председателят на ЕНП Манфред Вебер.


Борисов се обърна към Урсула фон дер Лайен и отбеляза, българите трябва да знаят, че в най-тежката икономическа криза бяхте до България. Българите трябва да знаят, че благодарение на вас само България получи същите средства по новия бюджет, след като Великобритания излезе от ЕС. Бяхме за пример за нулева миграция, а ЕС отпусна 150 милиона евро. Когато дойде ковид кризата и никой не знаеше какво идва срещу нас, направихме всичко, каквото можеше. Сигурен съм, че в пъти повече спасихме с това, което направихме. Благодаря за това, че когато ГЕРБ управляваше, България се бореше и усвояваше между 98 и 99% от еврофондовете. Имахме страхотни министри, имахме Томислав Дончев, страхотни еврокомисари", продължи Борисов.


Той коментира и протеста на "Възраждане" пред античния театър.


"Колегите протестират, но не знаят за какво. Искат тези 3 години хаос да продължат. Докато свират, милиардите ни стоят, защото имаме усвояване между 1 по Плана за възстановяване и 4%" по еврофондовете, предупреди лидерът на ГЕРБ. И отбеляза, че няма нищо против яростната опозиция, но нека тя да предложи алтернатива.


"Чух толкова заклинания, че не виждам как ще се случи правителство след 9 юни", добави бившият премиер. Борисов предупреди, че ако не проявим политическа зрялост, няма как да има сигурна Европа.


Той уточни, че не допуска Кремъл да се меси в Българската църква.


"Ако не искате хаос, трябва да гласувате за Урула фон дер Лайен и с номер 22. Сега може да свирите, колкото искате., завърши Борисов.


Първи думата взе кметът на града по тепетата Костадин Димитров, който се обърна към Фон дер Лайен:


„За мен е чест да ви приветствам в нашия град – втория по големина и първи по красота в България. Това е едно историческо за Пловдив събитие. Доста градски зони са променени благодарение на европейските фондове. Преди време "Дейли Телеграф" обяви Пловдив за петия най-стар град в света!


Манфред Вебер заяви пред препълнения античен театър, че докато другите само създават хаос, ГЕРБ е партията на опита и стабилността.


Знам, че ГЕРБ има над сто хиляди членове и съм впечатлен от Вашата сила и страст. Ние сме по-силни от всякога, каза президентът на Европейската народна партия Манфред Вебер.


Той изрази своята увереност, че следващата неделя ГЕРБ ще спечели и парламентарните, и европейските избори. "Ние ще продължим да бъдем двигателят на Европа през следващите пет години! Докато другите само създават хаос, ГЕРБ е партията на опита и стабилността", подчерта Вебер.


По думите му Бойко Борисов е истински европейски лидер с доказан опит. "Под ръководството му България се присъедини към Банковия съюз на ЕС, запази границите сигурни и постигна неимоверен икономически растеж. Ти даваш на България силен глас в ЕНП и в цяла Европа", обърна се Вебер към председателя на ГЕРБ.

Манфред Вебер отчете, че благодарение на доброто управление на средствата от ЕС в България бяха изградени не само големи инфраструктурни обекти като разширенията на софийското метро и автомагистрала "Тракия", но също и домове за възрастни хора, училища и пътища в селските райони.


"ГЕРБ е истинската проевропейска партия в България. Не всяка партия може да твърди, че е управлявала България успешно. ГЕРБ може", категоричен беше той.


Президентът на ЕНП припомни, че когато е дошло време Мария Габриел да стане министър-председател, както беше договорено с партньорите от правителството, те нарушиха договорката. Те предадоха обещанието си за стабилност пред българските граждани, каза той.


Вебер предупреди, че пред смъртната опасност от крайната десница в България и Европа не можем да се допусне такава безотговорност. "ГЕРБ е единствената партия, която може да победи крайната десница и да осигури добро управление за България! Ето защо вие ще спечелите изборите", допълни той.


Манфред Вебер уточни, че при правителството на Бойко Борисов границите на България бяха сигурни и той беше един от първите лидери, които предупредиха Европа за неконтролираната миграция.


"Спомням си, че посетих границата между ЕС и Турция с Бойко преди пет години. И двамата знаехме, че Европа се нуждае от нова миграционна политика, която гарантира безопасността на нашите граждани, приема нуждаещите се, но също така затваря границите ни за заплахите. Това ни струваше много усилия. Борихме се срещу безотговорността на крайната десница и наивността на левицата", отчете Вебер и добави: "Сега Европа има пакт за миграцията, който защитава нашите граници, както и нови споразумения с Тунис и Египет за борба с трафикантите на хора.


Скъпи приятели, това е наш успех! Другите приказват, ние намираме решения!"


Президентът на Европейската народна партия предупреди, че работата не е свършена. "През следващия мандат ще увеличим броя на служителите на Frontex на 30 000, за да защитим границите си. За да подсигурим границите си, трябва да направим още една крачка - и мисля, че ГЕРБ е единствената партия, която може да го направи: Необходимо ни е България и Румъния да станат пълноправни членки в Шенген! Това е добре за бизнеса, добре е за сигурността, добре е за Европа", каза още той.


В речта си Манфред Вебер спомена още, че трябва да се даде възможност на младите да останат близо до дома си и да направят родината си по-богата!



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 23 юни 21:00ч.

Малки невинни лъжи

Режисьор: Гийом Кане
В ролите: Франсоа Клюзе Макс Марион Котияр Мари Жил Льолуш Ерик

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

козирог