Гълъб Донев

Свързани новини

02.06.2023 15:13

Ботев ни задължава да сме негови достойни наследници: Премиерът Донев

Видян 414 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Революционерът Ботев ни задължава да сме негови достойни наследници, за които истината, свободата и справедливостта са ежедневна битка, в която отстъплението е немислимо. Това заяви министър-председателят Гълъб Донев в приветствието, което отправи от връх Околчица по случай отбелязването на Деня на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България. „Куршумът пронизал воеводата го убива веднъж и това се случва тук, на това място. Но нека не забравяме, че с всяка измяна и пренаписване на неговата молитва за свободна и независима България убиваме Ботев отново“, отбеляза Донев.


Премиерът напомни, че днес, точно по обед, когато се чува воят на сирените, запазваме мълчание и си спомняме за българите, които наричаме герои и които в своето време са били хора с достойнство и чест. „За националните ни герои свободата е избор и борба“, заяви министър-председателят. По думите му свободата не може да те споходи, докато изчакваш удобен момент за нея. „Свободата е съпротива срещу всяка проява на тирания и беззаконие“, добави Донев.


Министър-председателят Гълъб Донев посочи още, че живеем в кресливо време, в което  трудно различаваме истината от лъжите. „Затова днес нека замълчим, но не за да премълчим истината или за да не посочим лъжата, а за да чуем завета на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България!“, призова Донев.
В словото си премиерът Гълъб Донев сподели, че за него е чест в Деня на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България да бъде на историческия връх заедно с множество родолюбиви българи. „147 години по-късно по стъпките на поета-революционер от Козлодуй до Околчица вървят българи, които също като него обичат Отечеството повече от всичко“, отбеляза още министър-председателят.





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

риби