The cruise liner Norwegian Jewel, owned by Norwegian Cruise Line.

Свързани новини

02.04.2024 16:40

Бременна жена и още 7 пасажери на круизен кораб са изоставени на африкански остров

Видян 709 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Съобщава се, че осем пътници от круизен кораб, сред които бременна жена и възрастен мъж със сърдечно заболяване, са останали блокирани на африкански остров миналата седмица, след като са закъснели да се качат отново на борда.


Корабът на Norwegian Cruise Line е спрял за екскурзия в Сао Томе и Принсипи, островна държава с население около 220 000 души, по време на пътуването си по западното крайбрежие на Африка в сряда.


Съобщава се, че на шестима австралийци и двама американци е било отказано да влязат на кораба при завръщането им, въпреки че все още са могли да видят плавателния съд от брега, съобщи в неделя новинарската станция WPDE.


Пасажерите са пропуснали да се качат на борда в 15:00 ч., съобщиха от круизната линия и определиха това като "много неприятна ситуация ", като подчертаха, че пътниците са отговорни за спазването на времето.   


 Според съобщенията бреговата охрана на острова дори е отвела пътниците до кораба, но не им е било позволено да се качат отново на борда и е трябвало да се върнат обратно.


Повечето от блокираните пътници не са имали лекарства или работещи кредитни карти, съобщават медиите.  


Твърди се, че в неделя групата е отпътувала за Гамбия, за да се присъедини към кораба в друго пристанище. Говорител на круизната линия обаче заяви, че корабът не е могъл да акостира безопасно в Гамбия поради лошото време. Той добави, че се полагат усилия гостите да се присъединят към кораба в Сенегал във вторник.


Случаите, при които пътниците не успяват да се качат на борда на корабите навреме, не са рядкост, най-вече поради факта, че круизните кораби работят в кратки срокове и са свързани със значителни разходи.


Миналото лято двама пътници на MSC Splendida бяха изоставени в италианско пристанище, след като закъсняха за отплаване. Вирусен видеоклип в TikTok показва как двойката крещи и маха на кораба да ги изчака.


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 19 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Ефектът на Марко

Режисьор: Мартин Цандвлит
В ролите: Улрих Томсен, Заки Юсеф, Софи Торп, Андерс Матесен и др.

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

везни

Малко несправедливо ще се отнесат към вас днес

Малко несправедливо ще се отнесат към вас днес, ако не