Броят на руските милионери скочи

Свързани новини

25.05.2024 16:50

Броят на руските милионери скочи

Видян 2306 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Повече от супербогатите в Русия държат парите си у дома, което води до "безпрецедентен" растеж в частния банков сектор, показват нови изследвания. Броят на притежаващите активи на стойност над 100 милиона рубли (приблизително 1 милион долара) в руски банки е скочил с 50% миналата година в сравнение с 2022 г. , съобщи водещата банкова консултантска компания Frank RG.
Данните са събрани като част от годишно проучване на частното банкиране, което има за цел да оцени качеството на финансовите услуги, предлагани на HNWI в Русия. Консултантската компания регистрира "безпрецедентен растеж" в частния банков сектор през 2023 г. , се казва в изявление на Frank RG.
"Притокът на "нови пари" стана най-значимият двигател на растежа на финансовия капитал на клиентите на NHWI в Русия", казва в изявление Любов Прокопова, директор на проекта в Premium & Private Banking, Франк RG.


Консултантската компания отдава покачването "главно на спада в изтичането на капитали" от Русия. Обемът на трансграничните преводи е спаднал с 35% на годишна база, се отбелязва в съобщението, като се позовават на данни на централната банка на страната. По-високите лихви по депозитите също привлякоха инвестиции.
В края на 2023 г. 29,4% от спестяванията на богатите клиенти се държат в чуждестранна валута, а останалите 70,6% са в рубли.

За първи път анализаторите от Frank RG идентифицираха сегмента на лицата с много високо нетно богатство (VHNWI) в Русия, като се позовават на тези, чиито активи надхвърлят 500 милиона рубли (5 милиона долара). В края на 2023 г. броят им възлиза на около 4000 души, което е увеличение с 60% на годишна база, отбелязват от консултантската компания.
Общият капитал, държан от супербогатите в Русия, възлиза на еквивалента на над 145 милиарда долара през 2023 г. , каза Франк RG. Цифрата представлява 62% ръст спрямо предходната година. Богатите руснаци обаче все още държат около 60-65% от активите си извън страната.



 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 16 юни 21:00ч.

Който оцелее ще разказва

Режисьор: Сет Макфарлан
В ролите: Евън Джоунс, Уес Стъди, Сара Силверман, Джовани Рибизи, Сет Макфарлан, Нийл Патрик Харис, Лиам Нийсън, Чарлийз Терон, Аманда Сайфред

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

лъв