Свързани новини

28.02.2018 10:32

БСП: МС бяга от отговорност за оградата, областните управители ще горят като бушони

Видян 1706 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Законът за обществените поръчки цели да освободи Министерски съвет от отговорност за оградата по границата, а при проблем областните управители да изгорят като бушони. Това каза заместник-председателят на ПГ на БСП за България Крум Зарков по време на дебатите по промените в Закона за обществените поръчки, с които от обхвата на закона отпадат договорите за поддръжка на оградата по границата, предаде Фокус.

 Промените в Закона за обществените поръчки, изключващи договорите за поддържане на оградата по границата от обхвата на закона бяха приети на първо четене в парламента. „За“ промените гласуваха 103-ма народни представители, „против“ – 65 и „въздържали се“ – 4-ма, с което те бяха приети.


„Какво предлагате да направим днес? Уверявам ви, че в сегашния текст има всички основания да се правят спешни ремонти и други действия по поддръжката, без да се минава през обществена поръчка. Къде обаче е уловката? За да се спази тази наредба и да бъдат освободени от закона, трябва да се мине през Министерски съвет. Това, което правите сега, е да освободите Министерски съвет от отговорност, да натоварите с тази отговорност единствено областните управители, които когато се случи поредният скандал, да изгорят като бушони“, каза Зарков. Той обърна внимание, че законопроектът е внесен от народни представители, а не от Министерски съвет. „Законът за обществените поръчки започва все повече и повече да прилича на швейцарско сирене. Тази процедура не е направена да пречи на управляващите, а да гарантира прозрачност на гражданите. От нея има смисъл“, заяви заместник-председателят на ПГ на „БСП за България“ по отношение на процедурата по обществени поръчки.


 Законопроектът бе внесен от парламентарните групи на ГЕРБ и Обединени патриоти. Според вносителите промените ще спомогнат за облекчаване на процеса за поддържане на възпрепятстващата способност на съоръжението и своевременно възстановяване на нарушения, причинени от различни природни стихии.  В рамките на дебата вицепремиерът Валери Симеонов коментира, че промяната в Закона за обществените поръчки е необходима. По думите му с нея ще се поправи една грешка. Той обърна внимание, че ако не се поправи, се губи много време за обжалване на обществените поръчки за защитното съоръжение.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

близнаци