Свързани новини

15.02.2016 14:32

Бум на кражбите на автомобили среден клас

Видян 1331 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 След като през януари 19' писа за бума на кражби на коли, незапомнен от 90-те години насам, се оказва че тази негативна тенденция продължава. Автокрадците все повече предпочитат най-масовите марки автомобили. Има бум на тези кражби, въпреки че според полицията общо автокражбите са намалели след задържането на четири банди, съобщи бТВ.



Данни показват, че средно 7 шофьори остават без колите си в цялата страна всеки ден. Най-много откраднати автомобили има в големите градове - София, Пловдив и Бургас.  Столичните автобанди са около 15. По-голям проблем обаче са външните, които са около 40. Автобандитите атакуват през седмицата - между 22 часа и полунощ и 4 и 6 сутринта, рядко в събота и неделя.
Вероятно се питате как набелязват колите и въобще можем ли да опазим собствеността си. За кражбите на коли от първо лице действащ автокрадец разказа пред bTV. Има 15-годишен стаж и 3 присъди зад гърба си. Излежал ги е и пак е в играта.
Разкрива, че избира колите с таксиметрови шофьори. "Набелязва кола, след което - като се задигне, той взима процент от нашата печалба”, призна той.



По думите му има и непробиваеми коли - не повече от 2-3 марки, които не могат да се задигнат, всичко друго си има своя начин. Разказа, че след кражбата карат колата в някои от софийските квартали и я оставят в междублоково пространство.
"Има инкубационен период, ако няма проблем, по своето направление отива - извън страната или за части”, каза още той. В автоморгите също се пласират.
Споделя, че много от собствениците предпочитат да дадат откуп и да си върнат колата. Обикновено сумата е 20-30% от стойността на автомобила.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Раждаемост

Свещеник обвини Холивуд за ниската раждаемост

Западната развлекателна индустрия успя ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 19 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Ефектът на Марко

Режисьор: Мартин Цандвлит
В ролите: Улрих Томсен, Заки Юсеф, Софи Торп, Андерс Матесен и др.

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

овен

Трудно ще се подчинявате на правилата днес

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Трудно ще се подчинявате на правилата днес и всякакви