Свързани новини

18.03.2020 13:13

Частни болници нарушават Извънредното положение, не помагат за епидемията, освен на олигарси: къде е генералът на щаба да им се скара

Видян 3794 пъти | Коментари 3
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


„Вчерашната изцепка на Домусчиев да си лекува пневмонията от Covid-19 в частната болница, вместо в задължителните според щаба медицински бази, доведе до две неща:
1. Днес Нова ТВ даде половин час време на главния прокурор ????;
2. Медиците от поставения под карантина блок на Софиямед се преквалифицираха в доставчици на храна за изолираните си пациенти. Разбира се, всички хранителни заведения в болницата са затворени, кетъринг няма, свижданията са забранени.
Само в онкологогичното отделение лежат 30 души. Медиците имат избор - да проверят ефекта на лечебния глад върху онкоболни или да измислят начин да им купят храна. Изобретателни са, ще се справят!
Имам много въпроси, но ще задам само два:
1. Какви ще бъдат санкциите, които главният прокурор ща наложи на собственика на Нова ТВ за нарушаване на наредбата за Извънредното положение?
2. Защо карантината на Софиямед е САМО 48 часа(б.р. категоричната и важаща за абсолютно всички разпоредба е 14 дни). Що за срок е това, кого и от какво пазят с тази мярка?

Припомням, че лекомислието на Домусчиев отмени всички планови дейности в болницата, стотици пациенти няма да проведат лечения, които в някои случаи са животоспасяващи“, написа пиарът Весислава Танчева.
Разкритото от Биволъ посещение на Домусчиев (той после си призна) в неуказана от щаба по коронавируса болница – такива за неговата възрастова категория са Военна и Пирогов, поставя няколко изключително важни въпроса.
1.    Защо частните болници стоят встрани от борбата с епидемията, докато най-упорито източват НЗОК, поемайки финансирането по клинични пътеки и препращайки веднага след това болните към държавните.
2.    В случая е задължително болният моментално и без задържане да бъде препратен към Пирогов, ВМА и Александровска – никъде другаде не е позволено? Отделно, че не е ясно кого и доколко приемат в подопечната на шефа на Щаба Военна болница и пазят ли се само за ВИП контингент? Но това е друга тема!
3.    Как ще бъде санкционирано нарушението на болницата и на олигарха? Или за тях важат различни правила, но на работещите в „павилиончета“ и „салончета“ и на всички, които се разхождат на открито се размахва пръст от екрана и се предлага да се правят даже арести?
4.    Как изобщо и срещу какво се издават лицензи на болници без инфекциознини отделения от министъра на здравеопазването, който през последните две години и ударно закрива инфекциозни отделения, където ги има?
Темата ще има продължение в утрешния брой – скандално разкритите как частна болница „стиска“ 6-те си аспиратора, които според шефа на националния щаб „нямаме“.


Снимка: Биволь



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Anonimen 19.03.2020 21:00

    Крият информация и дезинформират населението като всяват страх и паника, а искат да затварят хора, които изнасят истината на яве. За капак и генералските униформи та съвсем да прилича на военно положение...твърде гнило и цинично

  • 002 Anonimen 19.03.2020 17:53

    Защо Софиямед мълчи за това, че Домусчиев е бил настанен във ВИП отделението на Софиямед, където по това време е имало и други пациенти? Те тествани ли са за коронавирус?

  • 001 Anonimen 18.03.2020 22:35

    Кой от управляващите ще понесе отговорност за източването на Здравната каса от частните болници?! Защо бедните българи финансират милионерите собственици на тези болници?! Пореден абсурд и цинизъм

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

риби

Не позволявайте да ви налагат темпо на работа

Не позволявайте да ви налагат темпо на работа, което