14.10.2008 19:29

ДАНС ще проверява незаконно ли се финансира БСП

Видян 1341 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Прокуратурата възложи на ДАНС да извърши проверка на финансирането на кампанията на БСП за изборите през 2005 г. от фирми на Марио Николов през подставени физически лица – дарители.


Това съобщи градският прокурор Николай Кокинов. Сигнал и документи за това до главния прокурор подаде председателят на партия ГЕРБ Цветан Цветанов. Той заяви, че БСП се е финансирала с пари, източени по САПАРД. Софийската градска прокуратура е образувала проверка по материалите, внесени от Цветанов и е възложила тя да се извърши от ДАНС. На 9 октомври той предаде на главния прокурор документи за финансиране на предизборната кампания на БСП със 150 000 лева от фирмите "Палмигруп", "Еврофриго" и "Родопа". Данните показват схемата, по която парите са прехвърлени на социалистите. Трите фирми са дарили сумите на 15 физически лица, които от своя страна са ги дарили на БСП. Сред предадените от Цветанов материали е кореспонденция на разследвания от прокуратурата за източване на 7.5 милиона евро от програма САПАРД бизнесмен Марио Николов до висш функционер в предизборния щаб на партията. Появи се информация, че това е бившият вътрешен министър Румен Петков, но той отрече да има нещо общо със случая. Прокуратурата е получила всички договори за дарения между фирмите и физическите лица, както и между лицата и БСП. В писмото на Марио Николов се споменават и други суми, за които няма договори и платежни нареждания. С тях общата дарена сума надхвърля 200 000 лева, припомня Дарик радио. От ГЕРБ са предали на главния прокурор и снимки как премиерът Сергей Станишев дегустира продукти в разследваните от ОЛАФ предприятия заедно с бизнесмена Марио Николов.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 14 юли 21:00ч.

Странният случай с Бенджамин Бътън

Режисьор: Дейвид Финчър
В ролите: Брад Пит Бенджамин Бътън Кейт Бланшет Daisy Тараджи Хенсън Куини

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

стрелец