Свързани новини

01.11.2013 17:22

Дават помощи на овощари и картофопроизводители

Видян 1274 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Финансова помощ в размер на 436 797 лева получиха 1670 производители на овощни култури и десертно грозде, съобщи пресцентърът на Държавен фонд "Земеделие", предаде Дартс нюз.


Държавната помощ се предоставя за поемане на част от разходите за производството на основни овощни култури и десертно грозде, за купуване на торове, продукти за растителна защита и поливна вода. Най-много са сключените договори в областите Сливен – 308, Пловдив – 234, Бургас – 210, Силистра – 136 и Кюстендил – 116 броя.


Общо 400 980 лева получиха 437 картофопроизводители от областите Благоевград, София-област, Перник и Смолян през 2013 г. по държавната помощ de minimis. Средствата покриват част от разходите за производството на картофи, за купуване на торове, продукти за растителна защита и поливна вода.


Общият размер на помощите de minimis за един земеделски производител не може да надхвърля левовата равностойност на 7 500 евро за период от три данъчни години (2011 – 2013), напомнят от фонда.  


Изплащането на средствата бе извършено, след като правителството одобри промени в план-сметката на фонда, с което бяха осигурени допълнителни средства за държавни помощи на производителите на овощни култури, грозде и картофи.



Етикети
, ,
Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 14 юли 21:00ч.

Странният случай с Бенджамин Бътън

Режисьор: Дейвид Финчър
В ролите: Брад Пит Бенджамин Бътън Кейт Бланшет Daisy Тараджи Хенсън Куини

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

овен

Ceгa eмoциитe ви ca бaлaнcиpaни

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Ceгa eмoциитe ви ca бaлaнcиpaни, възпpиeмaтe вcичĸo, ĸoeтo ce cлyчвa