03.07.2024 14:00

Денков, няма да Ви позволя да ни прикрепяте към ДПС: Борисов

Видян 458 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Денков, няма да ви позволя да ни прикрепяте към ДПС, заяви Бойко Борисов от трибуната на НС по време на дебатите преди гласуването на кабинета Желязков.


"Обръщам се към колегите от ПП-ДБ - в трудни ситуации се подкрепихме. Г-н Денков, няма да ви позволя да ни прикрепяте с ДПС по никакъв начин. Прекрасно знаем с г-н Петков, г-н Василев и няма нужда да губим времето на президентската двойка, светейшеството, дипломатите и съдебната власт. Имахме нужда от осъзната подкрепа от 10-тина или колкото трябва депутати от вас, да си понесем цялата отговорност.


И щом той се реферира към това, отговаряйки на БСП, искам да попитам избирателите на кого дадоха това право. Да, избирателната ни система е така, че в момента имаме зацикляне в политическата система.


Общо над 2 милиона са гласували за нас в този парламент, благодаря на колегите от ДПС за подкрепата независимо, от коя партия.


Ясно казахме, че няма да подкрепим втори мандат и няма да подкрепим трети мандат, защото не е логично партии с по 6-7% да доминират над първите, защото не е демократично.


Отнасям се с уважение към избирателите ви и успехите ви, г-н Костадинов, новата силна фигура в парламента, неговата група е стабилна, системна и работи както трябва, но днес гледах как изкомандва вас, БСП и "Величие". Това видях. Бях тука.


За което му казвам: "Честито"! Г-н президент, ако дадете третия мандат на "Възраждане", ще имаме правителство. Днес цял ден го виждам", каза Борисов.


„Да си пожелаем да се видим след изборите, защото не вярвам и с третия мандат да стане нещо – ПП-ДБ няма да посмеят да подкрепят такъв мандат. Предлагам да прекратим гласуването, да благодарим на служебния кабинет, че са дошли и да отиваме да агитираме, да молим за прошка, каза Борисов.


"При дори двоен резултат на ПП-ДБ, ще имат 80 депутата, с кой ще направят правителство? След днешните приказки отсега могат да знаят, че ние няма да се явим на преговори, както те направиха. Те говорят лъжи. Денков ми е бил заместник-министър. Той ми говори как се е запалил човек. Те убиха човек по време на предизборната кампания, ние нищо не казваме. И отидоха да асфалтират след това. Да си мерим приказките всички", призова Борисов.






 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 07 юли 21:00ч.

Милост

Режисьор: Дестин Креттон
В ролите: Майкъл Б. Джордан Браян Стивънсън Джейми Фокс Уолтър Макмилиън Уолтър Макмилиан

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

близнаци