05.07.2024 13:55

Терзиев уволни над 330 души в Столичната община, махна дори чистачката: Г. Георгиев

Видян 1467 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Има ли чистка и спорни назначения в Община Пловдив, както твърди ПП?


 Чистка има, но не под тепетата, а на жълтите павета - в Столичната община. Кметът Васил Терзиев “доброзорно” е освободил 330 души срещу обезщетения от нашите данъци за 1.5 млн. лв.


 Уви, основна тема, която обсъждахме днес в парламента, бе лъжата на г-н Богданов от ПП за чистка и назначения в община Пловдив. Депутатът на Промяната не прави разлика между Община Пловдив и областната управа в града и сензационно обяви за съмненията относно нов главен секретар, който бил назначен в общината. Лъжа е - община Пловдив от близо 10 години има за главен секретар г-жа Топчиева и ѝ пожелавам да продължава да си върши работата все така добре.


Чистка има обаче и тя не е в община Пловдив, а в Столичната и струва не на пловдивчани, а на софиянци близо 1.5 млн лева - припомням, че в официален отговор Терзиев призна за освободени "по взаимно съгласие" и други доброзорни способи над 330 редови служители - счетоводители, специалисти и дори чистачката в общината. Това е чистка на обикновени експерти, голяма част от които работят в общината години преди ГЕРБ да я управлява. Реваншизмът го платихме всички ние - засега на цена 1.5 млн лева, но липсата на опитни кадри води до безумията, които общината твори всеки ден.


 За капак - по непотвърдена информация, която се надявам самият Терзиев спешно да опровергае, за първи път кметът на София НЯМА достъп до секретно деловодство на общината, защото ДАНС не му е дала такъв. Причината за това бил отказът на самия Терзиев да бъде проучен по законовия ред. Как обаче кметът на София ще чете получаваните в Столична община класифицирани документи от ДАНС и останалите служби, как ще се грижи за сигурността на софиянци, ако няма право да знае за рисковете? Кой вместо него ще изпълнява задълженията му? Загадка, коментира депутатът от ГЕРБ-СДС Георги Георгиев.


Припомняме, за масовите чистки в Столичната община, въпреки предизборните и следизборните клетви на кмета, а по-лошото е, че на местата на признати и непартийни експерти се назначаватг парашутисти, които доказано не става.


 




Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Мъж открадна забравена чанта с над 14 хиляди лева в Бургас

Мъж открадна забравена чанта с над 14 хиляди лева в Бургас

Мъж открадна забравена чанта с над 14 ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 14 юли 21:00ч.

Странният случай с Бенджамин Бътън

Режисьор: Дейвид Финчър
В ролите: Брад Пит Бенджамин Бътън Кейт Бланшет Daisy Тараджи Хенсън Куини

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

овен

Ceгa eмoциитe ви ca бaлaнcиpaни

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Ceгa eмoциитe ви ca бaлaнcиpaни, възпpиeмaтe вcичĸo, ĸoeтo ce cлyчвa