Свързани новини

10.12.2019 09:59

Доброволци спасиха пребито куче

Видян 1336 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Преди месец домашно куче е пребито жестоко в ямболското село Тенево и заради травмите лекарите предлагат да бъде евтаназирано.


„След прегледа се установи, че има множество фрактури, една от които на долната челюст. По тялото имаше фрактура на дясната раменна кост. Най-вероятно с някаква тръба или нещо подобно. Видимо беше доста изплашено, добре се държеше за състоянието, в което беше”, каза ветеринарният лекар д-р Костадин Манов, предаде бТВ.


Инцидентът завършва с щастлив край – днес животното живее втори живот, благодарение на хора с добри сърца, които му дават името Макс. Насилникът е задържан за 24 часа.


От Фондация „Четири лапи” не приемат кученцето да бъде евтаназирано и организират спешно транспортиране в София. Кметът на община Тунджа изпраща кола и екип, които тръгват незабавно. Общинският служител Владимир Стоев се връща към този момент със смесени чувства.


„То беше доста изплашено и изобщо не реагираше, сложихме го в клетката, качихме го в колата и тръгнахме за София. Бях притеснен, защото животното е наранено и не се знае здравословното му състояние, дали ще издържи около три часа път. Много кротко и спокойно пътуваше, което ме учуди”, спомня си Стоев.


В клиниката наричат кученцето Макс. Вече месец медиците се грижат за животното.


„Кучето беше в изключително тежко състояние – с множество фрактури и кръвоизливи. Претърпя две операции, в момента Макс се чувства прекрасно. Кучето е жертва на човешко насилие и беше изключително недоверчив. След около 2 седмици Макс ще бъде готов за новото си семейство”, каза Д-р Мечева и допълни, че вече има интерес животинката да бъде осиновена.


Докато десетки хора се борят за живота му – мъжът, който го е пребил е освободен. Екип на bTV го откри в село Тенево – пиян и агресивен. В селото се страхуват от агресивния мъж, който е известен с пословичната си жестокост и криминално досие.


По случая е образувано досъдебно производство, но още не е ясно дали  ще бъде повдигнато обвинение.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

рак