01.06.2024 07:25

Драматичният театър в Чернигов затвори, след като „почти всички“ мъже са призовани в армията

Видян 2344 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Драматичен театър в украинския град Чернигов е принуден да спре работа, след като местният център за военна повинност е призовал почти всички мъже от трупата, оплаква се ръководителят на трупата.

Киев увеличи мобилизационните си усилия, след като мащабни реформи улесниха призоваването на новобранци в армията. Театърът, базиран в селище на около 125 км северно от Киев, е получил призовки за 34 от служителите си, заяви Андрей Бакиров пред информационното издание Suspilne.

„Седем актьори, двама звукорежисьори, редактор, цигулар“, отбеляза той. Някои от хората в списъка вече са служили в армията, добави той.


Повечето от тези, които са се отзовали на призива, са били признати за годни за служба и изпратени в лагер, каза Бакиров. На няколко от тях, сред които 56-годишен изтъкнат актьор и 59-годишен шофьор, е било казано да се явят на разширен медицински преглед, за да се определи дали Министерството на отбраната ги иска. Според новите правила на мобилизация подлежат хора на възраст между 25 и 60 години.


Театърът ни ще бъде затворен за неопределено време. Не можем да играем нищо, а само да създадем нещо ново. Всички са в шок. Взеха почти всички мъже", каза ръководителят на театъра.

Останали са само мъже в пенсионна възраст, няколко студенти и един 24-годишен актьор, който е освободен от военна служба, допълва Бакиров.

Миналия месец Владимир Зеленский въведе нова военна реформа в опит да увеличи броя на постъпващите и да подготви нови части за конфликта на Украйна с Русия. Неговото правителство твърди, че само чрез победа над Москва Киев може да постигне „справедлив мир“.


 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Лудогорец

Лудогорец стартира срещу грузинския шампион в ШЛ

Българският шампион Лудогорец научи ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 23 юни 21:00ч.

Малки невинни лъжи

Режисьор: Гийом Кане
В ролите: Франсоа Клюзе Макс Марион Котияр Мари Жил Льолуш Ерик

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

телец

Настроенията ви ще са силно променливи

Настроенията ви ще са силно променливи и това ще ви