От Главната дирекция "Борба с организираната престъпност" задържаха в София двама мъже - на 53 и 43 г., за измама, при която те са се представяли за служители на дирекцията, съобщиха от ГДБОП.

Свързани новини

10.05.2024 11:05

Двама фалшиви антимафиоти бяха арестувани при спецакция на ГДБОП

Видян 559 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

От Главната дирекция "Борба с организираната престъпност" задържаха в София двама мъже - на 53 и 43 г., за измама, при която те са се представяли за служители на дирекцията, съобщиха от ГДБОП.



До реализация се стигнало след подаден сигнал от представител на търговско дружество за поискана му сума в размер на 5000 лв., в замяна на която да бъдат прекратени "водени разработки" в ГДБОП. В хода на разследването е установено, че мъжът бил въведен в заблуждение, че телефоните му са подслушвани и е обект на "други разузнавателни средства" и проверки, свързани с финансови и данъчни престъпления.



Мъжете са задържани, след като взели исканите 5000 лева. С полицейска заповед те са оставени в ареста за срок до 24 часа.



От Софийската районна прокуратура обявиха, че по случая се води досъдебно производство за престъпление, за което се предвижда лишаване от свобода от 1 до 6 години.



С постановление на прокурор двамата обвиняемите са задържани за срок до 72 часа.



Предстои да бъде внесено искане в Софийския районен съд за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо двамата обвиняеми.



През 2023 г. са установени, документирани и неутрализирани 115 организирани престъпни групи (ръст с 37% в сравнение с предходната година), голяма част от които по линия "Киберпрестъпност", "Наркотици", "Трансгранична организирана престъпност" и групи, занимавали се с престъпления и нарушения в областта на митническо, данъчно и осигурително законодателство. Това стана ясно от представянето на отчет-анализа ГДБОП за миналата година, съобщиха от пресцентъра на МВР на 16 февруари.



Осъществени са 284 специализирани полицейски операции (8% увеличение спрямо 2022 г.), в т.ч. 22 с чужди партньорски служби. В резултат на разследвания по 957 досъдебни производства са повдигнати обвинения на 249 извършители на престъпления, отчитат от ГДБОП.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 26 май 21:00ч.

Измет

Режисьор: Стивън Долдри, Кристън Дюрвурт
В ролите: Руни Мара Сестра Оливия Мартин Шийн Father Juilliard Вагнер Моура Хосе Анджело

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

стрелец

Ще изглеждате доволни от себе си

Ще изглеждате доволни от себе си и в съгласие със