Джаред Лето разгневи Киев с желанието си да изнесе концерт в Русия

Свързани новини

17.10.2024 13:29

Джаред Лето разгневи Киев с желанието си да изнесе концерт в Русия

Видян 187 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

По време на концерт в Белград миналата седмица Джаред Лето, американски актьор, носител на „Оскар“ и вокалист на Thirty Seconds to Mars, изрази тъгата си, че не може да изнася концерти в Русия. Думите му предизвикаха гневната реакция на Украйна, която разкритикува носителя на "Оскар" заради проруските му изблици, пише politico.eu.

"През уикенда украинците бяха предизвикани от факта, че Лето - актьор, носител на „Оскар“ и вокалист на Thirty Seconds to Mars - изрази тъгата си, че не може да изнася концерти в Русия, по време на изказване на концерт в Белград миналата седмица", пише европейското издание на "Политико". „Липсвахте ни, хора, знаете това. Казвам ви, един ден, когато всички тези проблеми приключат, ще дойдем да ви посетим в родината ви. Ще се качим до Санкт Петербург, до Москва, ще слезем до Киев, ще купонясваме и ще се мотаем с всички, с които трябва“, каза Лето, докато свиреше с групата си в Белград.

На множество видеоклипове от концерта, публикувани от фенове през уикенда, се вижда как Лето пита колко хора в публиката са от Русия и след силен рев казва, че е „почувствал руската енергия там горе тази вечер“.

Украинското външно министерство каза в изявление в неделя, че желанието на Джаред Лето да свири в Русия е обида за украинците, които „жертват“ живота си, за да „защитят свободата“ срещу продължаващата пълномащабна инвазия на шефа на Кремъл Владимир Путин. „Не може да има отстъпки пред Русия, когато тя продължава да се опитва да реши „проблема“ със самото съществуване на Украйна“, заявиха от министерството.

Джаред Лето, който през 2014 г. спечели „Оскар“ за най-добър актьор в поддържаща роля за изпълнението си във филма „Клубът на купувачите от Далас“, преди е изразявал подкрепата си за Украйна в нейната съпротива срещу инвазията на Путин, добавя "Политико".

 „Мисля, че фигурата, която споменахте, като цяло е късметлия, той е в добра компания, някъде, според мен, между Пушкин и Екатерина II“, коментира от своя страна говорителката на руското външно министерство Мария Захарова по време на брифинг. Захарова добави, че е „нелепо“ да се чува подобна реакция от страна на украинските власти, тъй като те провъзгласяват нацистките колаборационисти за национални герои, нарушават международните правни задължения, премахват руския език и преследват за религиозни възгледи, а също така разрушават паметници на собствените си герои и основателите на техните собствени градове.

Преименуването на улици и събарянето на паметници на съветски и руски дейци в Украйна започна през 2015 г. след приемането на закона за т. нар. декомунизация. През 2022 г. в страната се надигна нова вълна на борба срещу всичко, което напомня за руската и съветската история и култура. През март 2023 г. Върховната рада прие закон за „деколонизация“ на топонимите, задължавайки местните власти да променят всички географски имена, свързани с Руската федерация и съветския период.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.media си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бтв Синема 20 октомври 21:00ч.

Маската 1994 г. ‧ Комедия/Екшън ‧ 1 ч 41 мин

Режисьор: Чък Ръсел
В ролите: Джим Кери Стенли Ипкис Камерън Диас Тина Карлайл Питър Грийн Дориън Тайръл

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

козирог

Преди обяд е добре да доизкусурите нещата

Преди обяд е добре да доизкусурите нещата, да ги