30.03.2009 16:23

Евро-изборите без "тъмни стаички" и подвижни избирателни кутии

Видян 1475 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Няма да има сваляне на бариерата за преференция на 10% и на 5% решиха днес депутатите от временната комисия за изборно законодателство в Народното събрание, предаде БГНЕС.


Депутатите гласуваха още срещу въвеждането на подвижни избирателни кутии и "тъмни стаички" по време на евровота. Те решиха за избиране на членове на Европейския парламент у нас "парламентарно представени" да са партиите и коалициите, които са участвали на последните избори за народни представители или за членове на ЕП и имат парламентарна група в НС или представители в ЕП. Само според този закон ГЕРБ може да се нарече "парламентарно представена партия". Лютви Местан обясни, че са гласували против намаляване на преференцията, но скоро ДПС ще имат позиция за въвеждането на мажоритарен елемент в избирателната система. Утре народните представители ще разгледат на второ четене закона за избиране на членове на евро-парламента.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 16 юни 21:00ч.

Който оцелее ще разказва

Режисьор: Сет Макфарлан
В ролите: Евън Джоунс, Уес Стъди, Сара Силверман, Джовани Рибизи, Сет Макфарлан, Нийл Патрик Харис, Лиам Нийсън, Чарлийз Терон, Аманда Сайфред

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

рак