Езикът на трола, Норвегия

Свързани новини

24.05.2024 08:02

Езикът на трола, Норвегия - популярна, но опасна атракция

Видян 1837 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Trolltunga - което се превежда като Езикът на трола - се превърна в една от най-популярните атракции на Норвегия в ерата на Instagram.
Грандиозното скално образувание с форма на език се издига на 700 метра над блестящо синьо езеро и много хора се осмеляват да се отправят към върха му за снимка.
Норвежките спасителни служби обаче често са викани в Тролтунга, тъй като туристите се катерят да правят снимки, без да се подготвени за дългото изкачване.

През 2016 г. един от най-добрите катерачи в света беше порицан, след като позира за снимка, докато се люлее от скалния нос.
Шампионът по катерене от Норвегия Магнус Мидтбо, който сега е на 35 години, публикува снимката в социалните мрежи след изкачване до популярната туристическа атракция.
Лекувам краката си с така необходимата почивка след дълъг поход - коментира той опасната каскада, при която виси от края на скалата с ръце.

В заглавието на снимката обаче той отправя предупреждение към последователите си, като пише: „Нося колан и въже. Моля, никога не опитвайте това сами.
Последният докладван смъртен случай в Тролтунга е от 2015 г., когато 24-годишната австралийска студентка Кристи Кафкалудис се подхлъзва и пада, докато се снима.


 


 


 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 16 юни 21:00ч.

Който оцелее ще разказва

Режисьор: Сет Макфарлан
В ролите: Евън Джоунс, Уес Стъди, Сара Силверман, Джовани Рибизи, Сет Макфарлан, Нийл Патрик Харис, Лиам Нийсън, Чарлийз Терон, Аманда Сайфред

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

козирог