Свързани новини

07.12.2021 17:22

Фалшив е списъкът с министерски имена: Минеков

Видян 1632 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

“Списъкът с потенциални министри в евентуален бъдещ кабинет на Продължаваме промяната (ПП), Има такъв народ, БСП и Демократична България е пуснат от човек, който иска да се самопредложи и да си вдигне акциите”, заяви пред Денят с Веселин Дремджиев министърът на културатапроф. Велислав Минеков. Той подчерта, че реалните имена в него не са повече от 33% , т.е. 67% от информацията не отговаря на истината.
"Това е човек, който иска да бъде министър, преговаря, води разговори, сериозни, желае да бъде министър и за да се закрепи неговата позиция е пуснал фалшив списък. Той отчасти изглежда реален, отчасти е съмнителен, плюс имена, които никой, никъде, не е предполагал", каза Минеков.
Попитан дали ще бъде министър в следващ кабинет, той каза че е имал разговори за оставане на поста, но те са деликатни и не пожела да влезе в подробности. За Минеков всеки бъдещ министър трябва да бъде със здрав характер, силен дух и въоръжен с кураж. "Трудно е, защото всички свикнаха да живеят под масата", обобщи той.

Напомняме, че до медиите стигна проект за коалиционно споразумение, което посочва, че постовете в бъдещия кабинет ще бъдат разпределени в съотношение 10:4:4:3 между партиите, в зависимост от тяхната представеност в парламента.
От тази информация се разбра също, че в бъдещия коалиционен кабинет ще има 4 вицепремиери, 2 нови министерства и 18 постоянно действащи експертни съвета.
В медиите се появи и конкретен списък, който посочва министри за всички министерства без едно - на земеделието.
От своя страна лидерът на ПП Кирил Петков отказа да назове формулата, по която ще бъдат разпределени министерските кресла, за да даде време на партньорите да го обсъдят.

“До момента не е точно разпределено вицепремиерите да бъдат от всяка партия по един, но това ще бъде част от общата дискусия. Ние гледаме как най-функционално да се разпределят нещата. Структурата не е функция само на партийни квоти и разпределения, най-важното е тази нова структура да бъде работеща”, коментира Петков веднага след консултациите при президента Румен Радев.


Егор Глазунов


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 07.12.2021 20:19

    Министър Минеков е министъра,който трябва да оглави министерството на културата и в бъдещия кабинет.Това е трудно за управление министерство,защото е свързано с организация и управление на професионални гилдии свързани с изкуствата.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.