01/04
17.09.2015 14:00

Фандъкова: София създаде идеи, които промениха цяла Европа

Видян 1030 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Бъдете активни, критични, участвайте в живота на града ни, защото вие сте този град и вие създавате неговата история“. Това заяви кметът на Столична община Йорданка Фандъкова в обръщение по повод празника на София. На официална церемония пред църквата Св. София бе отслужен тържествен водосвет и бе издигнато знамето на града. Столичният кмет отбеляза, че за нея тази година денят е по-вълнуващ, защото отваря врати Музеят за история на София. „Когато влезете в него ще си припомните, че градът ни не е построен за един ден, че се е развивал в продължение на хилядолетия“, изтъкна Фандъкова . Тя посочи, че се гордее с това, че в София са се раждали идеи, които са променили страната ни и цяла Европа.


По време на тържествената сесия на Столичния общински съвет Йорданка Фандъкова изтъкна, че  направеното през последните години е изменило качеството на живот на софиянци. Според нея промяната в града през последните години се вижда и припомни големите проекти на СО на обща стойност над 3 млрд. евро. „Свършихме работата заедно, водещото беше желанието да решаваме проблемите на града, така че той да се развива“, каза още столичният кмет. Всички усилия били насочени към по-зелен и екологичен град, в това число метрото и голямата модернизация на градския транспорт. „Имаме още много работа, в момента тече процедура за нови 110 автобуса, които да се включат в градския транспорт. Идеята е до 2020 г. средната възраст на автобусите да бъде 7 години”, изтъкна Фандъкова.


Тя допълни, че за десетилетия напред е решен проблемът с битовите отпадъци на града и са построени 80 нови сгради на детски градини. СО вложила и много ресурси за инвестиции в културно-историческото наследство, паркове, градини, поливни системи.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Раждаемост

Свещеник обвини Холивуд за ниската раждаемост

Западната развлекателна индустрия успя ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 19 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Ефектът на Марко

Режисьор: Мартин Цандвлит
В ролите: Улрих Томсен, Заки Юсеф, Софи Торп, Андерс Матесен и др.

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

козирог