Свързани новини

19.09.2008 09:37

ГЕРБ и ВМРО се сдраха заради Елена Костова

Видян 1467 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Причина за разразилата се в Пловдив вражда между доскорошните коалиционни дружки ГЕРБ и ВМРО се оказва съпругата на експремиера Иван Костов Елена. По ирония на съдбата както е известно Троянската война избухва заради нейната съименичка и съпруга на гръцкия цар Менелай!


Войната под тепетата пламна, когато зам.-кметът от ГЕРБ Георги Григоров „проспал“ прехвърлянето на акциите на общинска фирма "Ритон" и тя стана частна за жълти стотинки. Кметът Славчо Атанасов го уволни и заяви, че ще му търси заместник от ВМРО.


От своя страна областният Тодор Петков е дал всички решения на съда. Отмяната на някои от тях трябвало да се гласува от общинарите след ваканцията. Сред решенията било и удължаването на срока за наем на къща "Рекорд" в стария град, която сега се стопанисва от фондацията на Елена Костова, но на практика е клуб на ДСБ. Ден преди заседанието ГЕРБ обявяват, че е налице ново мнозинство, съставено от тях, всички сини и „Атака“. Гласовете са 26 на 25. ВМРО пък отговарят, че ще искат свалянето на председателя Кюмюрджиев. На другия ден заседанието почва в тотална конфронатция между ГЕРБ и ВМРО, кметът напуска.


Новото мнозинство първо закрива 2 от зам.-кметските длъжности на ВМРО. По този начин ГЕРБ изземват цялото разпореждане с имотите и гласуват съдбата им да решават районните кметове, сред които също имат мнозинство. След това общинарите удължават срока на наема на къща "Рекорд" с 10 години. И това е последното явно гласуване за деня. После от ВМРО предлагат тайно гласуването за сваляне на председателя и новото мнозинство се разпада. Спас Гърневски и Даниела Желязкова от ДСБ са заподозрени, че са сключили договорка за „къщата - срещу подкрепа“ при свалянето на Кюмюрджиев, който бе заменен в сряда вечерта от Илко Илиев с гласовете на ВМРО, БСП и „Атака“..Атанасов дори заяви, че ще има нови зам.-кметове и предложи 2 поста на БСП и 1 на „Атака“.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 07 юли 21:00ч.

Милост

Режисьор: Дестин Креттон
В ролите: Майкъл Б. Джордан Браян Стивънсън Джейми Фокс Уолтър Макмилиън Уолтър Макмилиан

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

дева

Денят ще бъде наситен със събития в професионален план

Денят ще бъде наситен със събития в професионален