13.02.2015 15:00

ГЕРБ подкрепи манифест „Да запазим България страна с ниско разпространение на ХИВ“

Видян 1160 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Народните представители от ГЕРБ Десислава Атанасова, д-р Дарин Димитров, Цвета Караянчева, Александър Ненков, Станислав Иванов, Валентин Николов и зам.-председателят на парламентарната комисия по здравеопазване д-р Даниела Дариткова показаха съпричастност към манифест под надслов „Да запазим България страна с ниско разпространение на ХИВ! Да продължим успешния национален отговор срещу епидемията от СПИН!“, представен в Народното събрание. 


Манифестът призовава за категоричен политически ангажимент по отношение националния отговор срещу ХИВ. Подчертава се необходимостта от създаване на механизми за държавна подкрепа на дейностите по превенция на ХИВ, което да гарантира продължаване изпълнението на настоящите дейности, финансирани от Глобалния фонд, и след оттегляне на донора от страната. 


Народните представители от ГЕРБ подкрепиха заявената позиция, че, за да бъде успешен, отговорът срещу ХИВ следва да бъде национален приоритет с водеща роля на държавата. Д-р Даниела Дариткова посочи, че инвестицията в превенция трябва да бъде приоритет в общественото здравеопазване. 



Етикети
, , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 26 май 21:00ч.

Измет

Режисьор: Стивън Долдри, Кристън Дюрвурт
В ролите: Руни Мара Сестра Оливия Мартин Шийн Father Juilliard Вагнер Моура Хосе Анджело

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

овен

Сутринта ще Ви води любопитството

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Сутринта ще Ви води любопитството и желание за