Свързани новини

22.02.2009 12:26

ГЕРБ представи програмата си за развитие в сектор "енергетика”

Видян 1747 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Сдружение „Граждани за европейско развитие на България” и Фондация „Ханс Зайдел” организираха кръгла маса на тема: "Енергийната политика - предизвикателства и приоритети за повече сигурност, конкурентноспособност и устойчишво развитие" в Стара Загора днес, скъобщиха от пресцентъра на партията, цитирани от БГНЕС.


На Кръглата маса ще участваха ръководители на ПП ГЕРБ, членове на Експертната комисия по енергийна политика на ПП ГЕРБ, представители на областните организации на ПП ГЕРБ, представители на синдикатите и работодателските организации, представители на граждански и неправителствени организации. Кръглата маса беше открита от Владимир Уручев, ръководител на Експертната комисия по енергийна политика на ПП ГЕРБ и евродепутат в ЕП. Сегашното състояние на традиционната енергетика се характеризира с неустойчивост, произтичаща от непрекъснатото повишаване на потреблението и приближаващото изчерпване на изкопаемите енергийни ресурси, съчетано с нарастване на вредното влияние върху околната среда и климата, заяви в презентацията си г-н Уручев. Кто Основни недостатъцина енергетиката на страната, Уручев посочи пълна външна зависимост на страната от внос на нефт и природен газ, който се доставя от един източник (Русия) и само по едно трасе; Изключително неефективно използване на енергия в страната - енергийната интензивност на икономиката е над 4 пъти по-голяма от средната за страните от ЕС; Недостатъчно пълно използване на комбинирано производство в топлофикациите, съчетано с критично ниска събираемост на вземанията (около 50%); Приветствия към участниците отправиха и Цветан Цветанов - председател на ПП ГЕРБ и зам. председател на Сдружение „Граждани за европейско развитие на България” и Богдан Мирчев- Представител на Фондация „Ханс Зайдел” за България.В Цветано посочи, че вътрешният енергиен пазар все още е обект на тотално ценово регулиране, със задължително изкупуване на непазарни цени на по-голямата част от произвежданата ел.енергия. «Липсва планиране и прозрачност при определянето на цените на енергията, което води до пълна непредсказуемост за населението и бизнеса», добави още Цветанов.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 07 юли 21:00ч.

Милост

Режисьор: Дестин Креттон
В ролите: Майкъл Б. Джордан Браян Стивънсън Джейми Фокс Уолтър Макмилиън Уолтър Макмилиан

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.