Свързани новини

22.04.2015 15:14

ГЕРБ създава парламентарна комисия за промяна на конституцията

Видян 913 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

ГЕРБ създава парламентарна комисия за промени на конституцията през новата парламентарна сесия. Това стана ясно от декларацията на председателя на парламентарната група на партията мандатоносител Цветан Цветанов при откриването на третата лятна сесия на Народното събрание, цитиран от БЛИЦ.


 


Бившият вътрешен министър обеща управляващите да търсят консенсус за провеждането на съдебната реформа. Цветанов обвърза тази реформа с националната сигурност и борбата по високите етажи на властта и каза, че превенцията и противодействието на посегателствата ще бъдат гарантирани от добра законова рамка.


 


„Решаването на големите въпроси пред страната ни е свързано не само с физическото оцеляване, но и със запазването на българския дух. Не може да има нито едно добро решение извън контекста на моралното извисяване на нацията”, заяви Цветанов.


 


Енергетиката, икономиката, здравеопазването, социалната политика, образованието, сигурността, съдебната система и земеделието са приоритетни за законодателната работа на ГЕРБ в оставащите месеци до лятната ваканция.


 


Цветанов отчете постиженията на правителството, сред които изброи възстановяването на плащанията по всички еврофондове, „забележително стабилизиране на финансовия сектор”, овладяване на кризата с КТБ, спиране на контрабандата и измамите с ДДС, довело до събирането на 1,2 млрд. лв повече от приходните агенции и отчитането на излишък от 250 милиона лева за пръв път от 2009 г. насам. Във външно политически план според Цветанов най-голямото постижение е това, че България е излязла от международната изолация, в която е бил поставен кабинета „Орешарски”.


 


В края на извлениято си Цветанов призова депутатите да не се поддават на изкушението да правят агитация за местния вот от трибуната на парламента. „Нека всеки от нас да даде пpиноса си за работещи регионални политики, вместо да злоwпотребява с висшия законодателен орган, като ораторства в полза на една или друга партийна кампания”, каза Цветанов.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 30 юни 21:00ч.

Невъзможно бягство 3

Режисьор: Джон Хърцфелд
В ролите: Силвестър Сталоун, Дейв Батиста, 50 Сент, Джин Тян и др.

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

козирог