01.04.2016 14:44

ГЕРБ: Вече са реализирани голяма част от реформите, които обещахме

Видян 3058 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

  От началото на управленския мандат на ГЕРБ и правителството на Бойко Борисов до днес вече са реализирани голяма част от реформите, които обещахме на българските граждани, посочват в декларация ПГ на ПП ГЕРБ. Правителството постигна забележителен ръст на икономиката, признат от редица анализатори. Министерството на финансите чрез приходните си агенции повиши чувствително, в сравнение с минали години, събираемостта на приходите от данъци, осигуровки, акцизи и мита и така допълнително гарантира финансовата стабилност на страната и повиши възможностите на правителството за преразпределение на тези приходи в интерес на гражданите. За последните две години безработицата в страната е намаляла с 2% - от 12,2 при „Орешарски“ до 10,2 при кабинета „Борисов“ 2.


  Политическата воля на правителството и лично на премиера Бойко Борисов за борбата с корупцията и организираната престъпност осигуриха възможността целият допълнителен финансов ресурс, от който беше лишен сивият сектор, да бъде пренасочен към българските общини, инфраструктура и икономика. Да, чака ни още много работа, но гражданите трябва да знаят, че социалните мерки в техен интерес са основен ангажимент на правителството на Бойко Борисов и на парламентарното мнозинство.


Без излишен шум и фанфари стабилизирахме сектора „Енергетика“. В предизборната програмата на ГЕРБ заложихме три приоритета в енергетиката – и трите вече са изпълнени. Първият ни приоритет бе да изчистим дефицитите в НЕК, наследени от кабинета „Орешарски“. Не само, че стопихме тези 800 милиона лева дефицит, но очакваме 200 милиона тарифен излишък само за последния регулаторен период. И то без промяна в цената на електроенергията. Вторият ни приоритет бе реализирането на Националната програмата за енергийна ефективност – и до момента вече имаме сключени над 2000 договора. Третият ни приоритет беше стартирането на проучванията на дълбоко Черно море и на 19 април започваме първия сондаж в историята на България, който ще гарантира както енергийната независимост на страната, така и по-ниска цена на енергийните ресурси за домакинствата и икономиката.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

везни

Днес темите ще са свурзани най-вече с личния ви живот

Днес темите ще са свурзани най-вече с личния ви живот,