Свързани новини

02.04.2021 17:49

Гешев награди разузнавачи

Видян 1513 пъти | Коментари 2
Гласували 1 рейтинг: 1.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Прокурори, следователи, военни разузнавачи и ръководители на служби, работили по разкриването на групата за шпионаж в полза на Русия,  бяха наградени от главния прокурор Иван Гешев. Затова съобщи пресцентърът на държавното обвинение и публикува снимки от церемонията, която се е провела в столичната Съдебната палата.

В прессъобщението не се цитира конкретното разследване, което главният прокурор определи като безпрецедентно, а най-общо се съобщава, че отличията са за отлично изпълнение на служебните задължения по разследване на престъпления по глава Първа от Наказателния кодекс "Престъпления срещу Републиката", съобщава БНР.

Освен редови цивилни и военни магистрати, плакети, почетни грамоти, кортик или награден нож са получили две от заместничките на Иван Гешев, както и говорителката му Сийка Милева.

Наградени са още шефът на ДАНС Димитър Георгиев, главният секретар на МВР Ивайло Иванов, представители на Служба „Военно разузнаване“, съдебни служители и служители от Бюрото по защита към Обвинител номер едно и Главна дирекция „Съдебна охрана“, и служители от  Дирекция „Публична комуникация“.

Заради аферата двама руски дипломати бяха обявени за персона нон грата.

Групата за шпионаж, включваща настоящи и бивши военни, беше разкрита преди две седмици. Шестима са обвинени, че са работили в полза на Русия.

Петима от тях са в ареста за постоянно.

Снимките са от зала "Тържествена".


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 02.04.2021 22:14

    Този селяндур до кога ще живее неправомерно в резиденция Бояна? Не стига, че с милиционерското си образование стана гл.прокурор, ами се взе за английската кралица и потъна в лукс на гърба на обществото

  • 001 Anonimen 02.04.2021 18:34

    А какво ще стане, ако не се стигне до осъдителни присъди. Тези десетки наградени ( зашото като гледах списъка те са десетки) ще връщат ли пак наградите в зала "Тържествена" ???

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

риби

Не позволявайте да ви налагат темпо на работа

Не позволявайте да ви налагат темпо на работа, което