16.07.2024 13:23

Главчев ще се срещне с кметовете на засегнатите от пожарите райони

Видян 357 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

През следващата седмица премиерът Димитър Главчев ще се срещне с кметовете на засегнатите от пожарите райони, за да се види каква нужда от помощ имат след стихията.

Държавата ще помогне за възстановяването на 19-годишното момче, което пострада тежко докато участваше като доброволец в гасенето на пожара край Стара Загора, каза още Главчев. То е със 75% изгаряния и е настанено в болница "Свети Георги". При необходимост ще бъде транспортирано в "Пирогов".

Големият пожар край Стара Загора предстои да бъде овладян, увери служебният премиер, който пристигна в района на бедствието.

Министър-председателят изтъкна, че към момента останалите огнени стихии, които бушуват в страната са овладени.

    "Огнищата се променят, до момента всичко е овладяно, с изключение на тук, но и тук е спокойно. Не мисля, че е критична обстановката. Предстои и тук да бъде овладяна ситуацията. Хората да бъдат спокойни, взимаме мерки навреме", заяви Главчев.

От днес по заповед на премиера започва да работи междуведомствен щаб, който да координира работата по справянето с горските пожари. В него влизат представители на Министерство на вътрешните работи, Министерство на външните работи, Министерство на отбраната и Министерство на земеделието и горите.






Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 20 юли 21:00ч.

Код: Ангелът

Режисьор: Рик Роман Уоуф
В ролите: Премиера в България: 30.08.2019 Световна премиера: 23.08.2019 Жанр: Екшън, Трилър САЩ / 2019 / 121 минути Възрастова група: D - Забранен за лица под 16-годишна възраст Сценарист: Катрин Бенедикт, Крайтън Ротънбъргър Режисьор: Рик Роман Уоуф В ролите: Дже

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

стрелец