Свързани новини

05.03.2015 16:55

Готвят дълбока реформа в БДЖ "Товарни превози"

Видян 1214 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Холдинг БДЖ" ЕАД изготвя план за периода 2015-2022 година, като в момента се работи по него. По отношение на "БДЖ-Товарни превози" се очаква дълбока реформа. Това заяви изпълнителният директор на "Холдинг БДЖ" ЕАД Владимир Владимиров по време на дискусия относно икономическото и социално значение и възможности за развитие на "БДЖ - Товарни превози" ЕООД, предава "Фокус".


Владимиров посочи, че когато планът стане готов, първо ще запознаят министъра на транспорта, а след това ще има и публично изявление. 


"Проблемите в БДЖ са доста и са натрупвани с дълги години, изискват много съсредоточена работа. Правят се сметки за милиони, дори за милиарди левове. Към момента сме в завършваща фаза на плана. Не мога да се ангажирам с точен и краен срок", заяви Владимиров. 


Той уточни, че са имали една седмица обмяна на опит с железници, които са извършвали успешни реформи и сега им е нужно време, за да може да бъдат включени в този план една част от нещата, които са видели. Относно това дали в стратегията се предвижда спиране на влакове, Владимиров заяви, че не се предвижда такова нещо.


"Спирането и пускането на влакове зависи преди всичко от държавата. Ние сме изпълнителна услуга. Ако държавата поиска да има повече влакове, ще пуснем повече, ако иска по-малко - ще има по-малко. Търсим по-добро решение от това, което имаме в момента", обясни Владимир Владимиров.



Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.