Свързани новини

12.07.2009 14:46

Гръцката полиция премахна лагер на незаконни емигранти в Патрас

Видян 1691 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Незаконен лагер на стотици нелегални емигранти, главно афганистанци, в гръцкия пристанищен град Патрас, бе разрушен днес от полицията за борба с безредиците с помощта на булдозери, информира БГНЕС.


В операцията участваха стотина полицаи, които премахнаха лагера, оставяйки само импровизирана джамия и палатка, използвана от лекари доброволци, предава АФП. Според представител на организацията Лекари без граници лагерът, оформил се за последните 12 г., приличал на афганистанско село. Тази зима в него живеели 1200 души, но след няколко операции на полицията броят им паднал до 200. При пристигане на полицията той бил вече почти опразнен от обитателите си. Задържани са стотина души, от които 30 малолетни. Много от нелегалните емигранти на възраст от 15 до 25 г. живеели в лагера без питейна вода и санитарни инсталации с надеждата да се качат на ферибот за Италия. Върховният комисариат на ООН за бежанците и няколко неправителстевни организации призоваха Гърция да подобри процедурите за приемане на молби за убежище и да увеличи приемните центрове. Гръцкият министър на вътрешните работи Прокопис Павлопулос заяви днес, че в района на Еврос – покрай река Марица по границата с Турция - ще бъдат изградени нови приемни центрове. Смята се че нелегалните емигранти в Гърция, главно пристигнали от съседна Турция, са към четвърт милион.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

близнаци