По думите му изхвърлената дрога е марихуана

Свързани новини

20.07.2023 11:15

Хеликоптерът, изхвърлил 100 кг дрога в Турция, не е излитал от България: Шефът на Гранична полиция

Видян 892 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Хеликоптерът, изхвърлил 100 кг дрога в Турция, не е  излитал от България. Това заяви пред Нова тв в първото си интервю директорът на Главна дирекция "Гранична полиция" главен комисар Антон Златанов. По думите му изхвърлената дрога е марихуана.


„Задържаните по случая трима души са турски граждани. Работим прекрасно с турските ни колеги. От информацията от тяхна страна и предоставените координатите на влизане и излизане на това летателно средство в и от Турция показват, че двете точки са на гръцко-турската граница. Няма данни хеликоптерът да е нарушил българо-турската граница. Официални данни, че летателното средство е излитало или кацало в България няма”, категоричен е той.

"Вдигна се повече шум от необходимото. Подхождам с изключителен респект и уважение към дейността на „Гранична полиция” – особено в момент, когато тя е във фокуса на общественото внимание не само в България, но и в ЕС. Основна задача е опазването на границата, която е не само българска, но и европейска. Може би в момента е най-тежката на фона на предстоящото ни приемане в Шенген. Тъй като се вдигна шум в началото, изразих мнение, че никоя позиция не е на всяка цена. И това не би следвало да е пречка за работата на тази структура и важността на поставените задачи. Имах подкрепата на ръководството на МВР, на полицейския състав, за което съм благодарен", допълни Златанов.

Той коментира и проверките, извършени във връзка с полицейското насилие над протестиращи под колоните на МС през 2020 г. „Основната грешка, която се шири в общественото пространство, е редно да се обясни най-накрая. Това, което се случва под колоните на МС, не е от 2 септември. То е от първия ден на протестите – 10 юли. За всеки ден от протестите се прави различен план и се назначава отделен отговорник. Протестите продължиха доста дни. В първия ден на демонстрациите нищо не е предвещавало, че ще се случи подобно нещо. Съвсем други служители, на по-ниски нива, ръководят протеста. След разпространението на тези клипове в социалните медии, бях извикан от ръководството и ми беше поставена задача да ръководяохраната на протестите до края на юли лично, на терен”, посочи той. И подчерта, че в конкретния ден на боя той не е бил на мястото, но е поел задачата от следващия, за да се успокои напрежението.

Тапите и дългото чакане за преминаване на границата той коментира така: „Лятото винаги е натоварено заради пътникопотока към Гърция на български и румънски граждани. Освен това турски граждани се прибират от Германия в родината си за ваканциите. В последните 20 дни на всички ГКПП към Гърция се преминава за не повече от 25-30 минути. Оптимизирахме до максимум нашата дейност”.  

Златанов подчерта, че на ГКПП „Калотина” тече основен ремонт. „Строи се ново КПП и старото ще бъде елиминирано. Тази дейност ще приключи до няколко месеца. Дотогава капацитетът на пункта ще е намален наполовина. Трябва да се премине през този период. От организационна гледна точка се работи на максимален режим – работят всички гишета и коридори”, обясни шефът на "Гранична полиция".

Той подчерта, че състоянието на оградата по границата ни е добро. „Във вътрешността на страната се задържат групи с нелегални мигранти. Но това, което остава скрито, е фактът, че всъщност много по-голям брой не допускаме да влязат у нас. Мигрантският натиск се увеличава постоянно. Очакваме лятото и есента да има пикове. И настоящият момент е такъв, всеки ден е особено тежък”, коментира още Златанов.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Какво ще се случи, ако паднете в черна дупка?

Какво ще се случи, ако паднете в черна дупка? (Видео)

Смята се, че попадането в черна дупка би ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

риби