21.08.2024 15:00

И Рая Назарян категорично отказа да е служебен премиер

Видян 830 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Председателят на 50-ото Народно събрание Рая Назарян категорично е отказала да заеме поста на служебен министър-председател, предаде NOVA като се позова на източници. Тя е провела телефонен разговор с президента Румен Радев и е потвърдила позицията си от началото на юли.


В търсене на нов служебен премиер президентът Румен Радев продължава разговорите с потенциалните кандидати за този пост по новите правила в Конституцията.


Срещите на държавния глава започнаха тази сутрин. До момента единствено настоящият премиер Димитър Главчев потвърди, че е готов да продължи да бъде на поста, ако президентът отново го избере.


Два отказа получи Румен Радев от част от ръководството на БНБ - управителят на Централната банка Димитър Радев, и неговия заместник Радослав Миленков. Гуверньорът на БНБ не е променил позицията си от края на март, когато се формираше служебен кабинет за първи път по новите конституционни правила и той отново участва в тези консултации.


Последният официален отказ днес дойде след срещата със заместник- председателя на Сметната палата Тошко Тодоров.


След този втори кръг от консултации с потенциалните кандидати, президентът трябва да реши кой ще получи мандат, за да се опита да състави служебно правителство, което да подготви изборите за 51-во Народно събрание, които вероятно ще бъдат през ноември. Крайното решение на държавния глава минава през два президентски указа.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

Кино Нова 25 август 21:00ч.

В тайна служба на Нейно величество

Режисьор: Питър Хънт
В ролите: Джордж Лейзънби, Даяна Риг, Тели Савалас

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

риби