Свързани новини

26.08.2011 09:48

Японският премиер подаде оставка

Видян 961 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Японският премиер Наото Кан подаде оставка, предадоха световните агенции.


Това става след малко повече от година начело на правителството. Освен от премиерския пост Кан се оттегли и от ръководния пост на Демократическата партия.


Решението му не е изненадващо, с оглед на това, че рейтингът на 64-годишния Кан се срина под 20 на сто поради недоволството на японците от начина, по който се справяше с ядрената криза от аварията в АЕЦ Фукушима вследствие на мощното земетресение и цунами на 11 март.


Преди известно време Кан обеща да се оттегли, след като парламентът приеме два закона - за емитиране на държавни облигации за покриване на бюджетния дефицит и за насърчаване на производството на енергия от възобновяеми източници.


Очаква се управляващата Демократическа партия да избере в понеделник новия си лидер, който според японската политическа традиция ще е и новият премиер.


Смята се, че с най-големи шансове да заеме партийния и премиерския пост е бившият външен министър Сейджи Маехара. Ако бъде избран, 49-годишният дипломат ще стане най-младият премиер на Япония след Втората световна война.



Етикети
Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 29 септември 21:00ч.

Странични ефекти 2013 г. ‧ Трилър/Криминале ‧ 1 ч 46 мин

Режисьор: Стивън Содърбърг
В ролите: Руни Мара Емили Тейлър Джуд Лоу Dr. Jonathan Banks Чанинг Тейтъм Мартин Тейлър

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

дева