Киров посочи, че след като има избран парламент е редно да се направи опит за съставяне на кабинет. Конституционалистът подчерта, че всяко правителство трябва да е експертно. Не може хора хванати по политически причини, без подготовка, да се озоват на ръководни позиции, категоричен е той.

Свързани новини

18.06.2024 09:22

Имаме два парламента в мандат: Пламен Киров

Видян 618 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

50-ото НС вече е в мандат. Той започна да тече от деня на изборите. Мандатът на предишният парламент пък не е приключил. В момента имаме два парламента в мандат. Това се получи благодарение на промените в Конституцията. Това заяви пред БНТ преподавателят по конституционно право Пламен Киров.

Според него разумът ще надделее и ще има правителство. По думите му е нормално ГЕРБ-СДС да иска да излъчи председателя на НС, защото традицията е тази фигура да е от най-многобройната парламентарна група.

Киров посочи, че след като има избран парламент е редно да се направи опит за съставяне на кабинет. Конституционалистът подчерта, че всяко правителство трябва да е експертно. Не може хора хванати по политически причини, без подготовка, да се озоват на ръководни позиции, категоричен е той.

По думите му в нормалните държави контактите между политическите сили започват още след обявяването на изборните резултати. Не се прави коалиция от днес за утре, изтъкна Киров. По думите му няма нищо по-естествено след като ДПС са станали втора политическа сила да влязат във властта с министри. Той подчерта, че целта на всяка партия е да влезе в управлението. Киров обаче недоумява защо ДПС не работят в тази посока.

Конституционалистът заяви, че коалиция без ГЕРБ-СДС и ДПС няма как да се получи. Според него голямата загадка е кой ще бъде третия играч в евентуалното правителство. Той отбеляза, че правителство на малцинството е нестабилна конструкция, която не би издържала дълго.

По отношение на политическия проект на Румен Радев той посочи, че това е дъвка, която се пуска, за да има за какво да се говори. Според него държавният глава ще довърши мандата си и едва след това би се захванал да прави политически проект. Президентът остава единственият контрапункт на други разбирания за управлението на страната, каза още Пламен Киров.


 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 30 юни 21:00ч.

Невъзможно бягство 3

Режисьор: Джон Хърцфелд
В ролите: Силвестър Сталоун, Дейв Батиста, 50 Сент, Джин Тян и др.

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

везни

Днес не се колебайте да се изявите

Днес не се колебайте да се изявите в област, в която