Свързани новини

03.10.2011 13:21

Имането на Рашкови - под земята

Видян 1661 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Имането на кланът Рашкови се крие под земята, твърдят запознати с нравите на фамилията от Катуница. Всички от родът си имат свое тайно място, където заравяли изработеното от джебчийство и далавери през годините.
„Тези хора нямат банкови сметки, тъй като нямат нищо легално. Нямат бизнес, не плащат данъци, нямат сейфове из финансови институции“ , коментират хората от селото. Те си спомнят, че преди години, при престрелка и екшън с друг цигански клан се откъртил бордюр от тротоара пред една от Рашковите хасиенди. От там блеснали поне 20 килограма злато, които враговете на Киро прибрали и заровили томахавките с него, пише podtepeto.
„Преди промените, ей под онова дърво, намериха огромно количество злато и пари, а арсенала с оръжия го откриха в една плевня“, спомня си съсед на Киро. Той е сигурен, че всеки от циганския клан си има тайник за скъпоценни метали и банкноти. Такава била традицията при тях.
„Снахата Гергина Киро я скъсваше от бой ако не краде или ако я хванат“, твърди информаторът на podtepeto.com. Най-голямата обида за него бе да му хванат някоя от джебчийките. Това бе като излагация за неговите учителски методи в кражбите, казва още той.
Относно мита за откритите злата в джиповете на внуците му- свидетели коментираха, че в Мерцедесите са открити само няколко накита. Всичко друго е или заровено, или изнесено от родата на Рашков.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.