30.11.-1 00:00

Индия, най-голямата демокрация в света, е начело в световния списък на прекъсванията на интернет

Видян 4831 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Нов доклад разкрива, че през 2022 г. Индия е наложила най-големия брой спирания на интернет в световен мащаб, което според критиците е пореден удар по ангажимента на страната към свободата на словото и достъпа до информация.

Според доклада, публикуван във вторник от базираната в Ню Йорк застъпническа група Access Now, която следи за свободата в интернет, от 187 регистрирани спирания на интернет в света 84 са в Индия, предаде
CNN.Това е петата поредна година, в която най-голямата демокрация в света с население над 1,3 милиарда души е начело на списъка, заяви групата, като изрази загриженост относно ангажимента на Индия към свободата в интернет под ръководството на сегашното правителство на партията Бхаратия Джаната (БДЖ), оглавявано от министър-председателя Нарендра Моди.


"Отговорността на индийските щати за по-голямата част от прекъсванията в световен мащаб е невъзможно да бъде пренебрегната и сама по себе си представлява сериозен проблем", се казва в доклада. "Властите в регионите в цялата страна все по-често прибягват до тази репресивна мярка, като спират работа на повече хора на повече места. "

Според доклада почти 60% от случаите на спиране на интернет в Индия през миналата година са били в администрирания от Индия Кашмир, където властите са прекъснали достъпа поради "политическа нестабилност и насилие".


През август 2019 г. BJP отмени автономията на щата Джаму и Кашмир, в който мнозинството са мюсюлмани, и го раздели на две федерално управлявани територии, като постави региона под по-голям контрол на Ню Делхи. Безпрецедентното решение предизвика протести и оттогава правителството често ограничава комуникационните линии, което според правозащитни групи цели потушаване на несъгласието.


 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 07 юли 21:00ч.

Милост

Режисьор: Дестин Креттон
В ролите: Майкъл Б. Джордан Браян Стивънсън Джейми Фокс Уолтър Макмилиън Уолтър Макмилиан

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

телец

Днес се фокусирайте върху най-спешните задачи на работното място

Днес се фокусирайте върху най-спешните задачи на